Ulaştırma Bakanlığından yanıt bekliyoruz: Bunu yapmak zor mu?

Metehan Demir

Metehan Demir

"VAN’ın Başkale ilçesinde çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. İlçenin Esenyamaç kırsalında PKK terör örgütü üyeleriyle askerler arasında çıkan çatışmada yaralanan 1 asker, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Bölgede operasyon devam ediyor."

Ajanslara pazar akşamüstü itibarı ile düşen en son şehit haberi. Ne kadar çok üzüldük böyle yüreğimizi dağlayan sayısız haberlerle...

Şehitlerin acılı aileleri ile daha da kahrolduk. Şehidin dünyada hiçbir parayla pulla ölçülemeyecek fedakarlığı, vatan ve milleti için kendini feda etmesinin temelindeki asil duygunun altında vicdanı olan herkes ezildi.

Ya bundan sonrası.... Devletin resmi prosedürüne ek olarak özel sektör bu evlatlar, aileleri ve hatta gazilerimiz için ne yaptı? Binlerden bahsediyoruz. Birinin canının bile her şeyden değerli olduğu binlerce yitik canımızdan.

Ne yapıldı organize bir şekilde özel sektör tarafından. Neredeyse sıfıra yakın. Medyada yer alsın diye şov yapanlar ve sessiz sedasız şahsi bazı fedakarlıklar yapanlar haricince neredeyse sıfır!

Zengin sofralar kurup davetler vermekle, anlamsız bağışları şov amacı ile yapmakla bunlar olmuyor. Hele hele, pişkin pişkin, "Ne var kardeşim devlet onlara tazminat vermiyor mu?" demekle hiç olmuyor.

SES ÇIKMADI, ÇIKMAZ DA

Hatırlar mısınız, milyarlarca dolar parası olan ticaret sanayi odalarını şehit ve gazilerimize yardım için göreve çağırmıştık. Ama kimseden ses çıkmadı! Tabii lüks geziler toplantılar varken en iyisi ses çıkarmamak olur. Böylece konu gündemden düşer ve paraları da ceplerinde kalır.

[haber=40182]

ŞAŞIRDINIZ MI?

Neyse zaten siz de herhalde bunların tavrına şaşırmadınız!

KAHREDEN ANONS

Ama ben yurt dışı seyahatlerimden birinde bir ülke havaalanında yapılan anonsu duyunca ne kadar üzüldüğümü anlatamam... O ülkenin adına gerek yok. Reklama gerek yok. İlgilenenlere gerekirse anlatırız. Zaten mesele o da değil. Mesele, dünyada "şehidine, gazisine en çok sahip çıkan" olduğu iddiasında bulunup da dışarıda yabancıların pratikte gerisinde kalmak. Asıl ağırına giden insanın bu!

Havaalanındaki anons aynen şöyleydi:

"Sayın Güvenlik mensupları, gazilerimiz ve aileleri; ülkemiz için fedakarlıklarınızın bir karşılığı olamaz. Ancak eğer küçük bir jest olarak kabul ederseniz, havaalanımızda sizlerin kalabalıktan etkilenmemesi, bilet kuyruklarında çok beklememesi için size özel salonumuz vardır. Salonda ücretsiz yiyecek içecek servisi ile kablosuz internet hizmeti de sizi bekliyor. Kimlik kartınızı gösterek salonumuzu kullanabilirsiniz."

Öyle klasik basın söylemi ile "buradan soruyoruz’" ile falan da değil, sadece vicdan adına Ulaştırma Bakanlığı’na ya da Ulaştırma Bakanımıza rica ediyoruz. Bir talimatla ilgili şirketlere yaptırmaları an meselesi olur...

ACABA?

Acaba böyle bir uygulama asıl bunu sayısız kez hak eden bu aileler için neden yapılmasın ki?

Adına da mesela ‘Milli Salon’ denilemez mi? Buraya not düşelim; gerçekleşirse ne ben, ne de SuperHaber bir satır ‘Yazmıştık oldu’ diye bir ifade kullanmayacak ve bahsetmeyecek. Yeter ki olsun! Olsun!

Dışarıda yabancılar yapıyor. Ama şehidine, gazisine, askerine, polisine en çok sahip çıktığını söyleyen bizde şu an fantazi aşamasında...

Olacak mı... Sizce?

Bekleyelim, görelim....

Güzel günler bu ülkenin ve bu ülkeyi sevenlerin olsun...

Diğer Yazıları