Ukrayna’nın First Lady’si Olena Zelenska: Emine Erdoğan'a minnettarım!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, "973 çocuğumuz Türkiye'ye tahliye edildi. Çocuklarımız için güvenli bir yer aramaya başladığımızda Türkiye en çok tercih ettiğimiz yerler arasında oldu. Türkiye'nin desteğini sözleriyle değil eylemleriyle hissettik. Bunun için kendisine minnettarım." açıklaması yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla 24 Şubat'ta başlayan savaşla ilgili açıklamalarda bulundu. 

"KENDİSİNE MİNNETTARIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la savaş öncesi dönemde başlayan dostluklarının devam ettiğini ve hatta daha da güçlendiğini vurgulayan Zelenska, "Rusya 'özel operasyon' hakkında yalan söylemeye devam ederken, Emine Erdoğan Hanımefendi, Rusya'nın bize karşı başlattığı savaş sırasında video mesajını paylaşarak dayanışma ve destek gösterdi. Bunun için kendisine minnettarım." değerlendirmesini yaptı.

 

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ SÖZLERİYLE DEĞİL EYLEMLERİYLE HİSSETTİK"

Zelenska, "Çocuklarımız için güvenli bir yer aramaya başladığımızda (Ukrayna'da hiçbir yer güvenli değil, çünkü Ruslar her yere füzeyle saldırabilir), Türkiye en çok tercih ettiğimiz yerler arasında oldu. Bize bu konuda destek vermesi için Emine Hanım'a başvurdum.

Ukraynalı çocukların tahliyesi için Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna'daki yerel yönetim temsilcileri, hayırseverler ve gönüllüler başta olmak üzere emeği geçen kalabalık bir ekibin çabalarıyla 973 çocuğumuz Türkiye'ye tahliye edildi. Kısacası Türkiye'nin desteğini sözleriyle değil eylemleriyle hissettik." şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın First Lady’si Olena Zelenska: Emine Erdoğan'a minnettarım! ile ilgili etiketler Emine Erdoğan Ukrayna Rusya Olena Zelenska first lady Zelenskiy
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.