Ukraynalılar, Rusların bıraktığı mayınların üzerinde araç kullanıyor!

Söz konusu mayınlar, Rusya tarafından Borodyanka yakınlarındaki bir köprünün tüm genişliğini kaplayacak ve büyük araçların kaçışını imkansız hale getirecek şekilde yerleştirilmiş haldeydi. Rus birlikleri, yoldan geçişi engellemek için mayınları çapraz sıralara yerleştirmişti.Ortaya çıkan videoda, sürücülerin arabalarını lastikleri mayınlara paralel olacak şekilde kullanarak yolu kullandığı görülüyor.

İzleyenlerin yüreklerini ağzına getiren bu görüntüler, Ukraynalı sivillerin, araçlarını mayınların üzerinde kullandıklarını belgeliyor.

Söz konusu görüntüler, Ukraynalı sivillerin, Rus birliklerinin ülkelerindeki bir ana yola dizdiği kara mayınlarının üzerinde arabalarını dikkatli bir şekilde sürdüğü gergin anları gözler önüne seriyor.

Sürücüler, sadece ölümden birkaç santim uzaktayken, arabalarını mayın tarlasında kullanmayı başarıyorlar.

Kiev Oblastı'ndaki Borodyanka kasabasında çekilen görüntüler, bir viyadüğün tüm genişliğini kaplayan ve çapraz sıralara yerleştirilmiş kara mayınlarını gösteriyor; bu ise, üzerlerinden düz bir çizgide geçen herhangi bir aracın patlayarak yok olacağı anlamına geliyor.

Köprünün dört bir yanına yerleştirilen bu çapraz mayın sıraları, tuzağı geçmek isteyen sivillerin arabalarını, onları patlatmamak için lastikleri mayınlara paralel olacak şekilde döndürmek zorunda kalmaları anlamına geliyor.

Gergin videoda, iki şeritli yolun kenarına çekilen bir araba kuyruğu gösteriliyor ve sürücüler, ağır mayınlı yolda araçlarını sürmek için sabırla sıralarını bekliyorlar.

Mayınların diğer tarafında duran ve arabaların sıraya girdiği yerde duran biri tarafından çekilen görüntülerde, üç aracın geçişi görülüyor.

Arabası ile küçük bir römork çeken ilk sürücü, lastiklerini kavisli bir patlayıcı sırasının her iki yanında güvenli bir şekilde tutarak cesurca ilerliyor.

Her an, en ufak bir hatanın mayınları patlatabileceğinden, arabayı yok edebileceğinden ve neredeyse kesinlikle içerideki sürücüyü öldürebileceğinden şüphe edilmiyor.

Ancak korkular yersiz çıkıyor. Sürücü bir çizik dahi almadan başarılı bir şekilde diğer tarafa geçmeden önce arabanın ve treylerin altından dört mayın geçiyor.

Mayınların ilk seferinde nasıl tespit edildiği ise bilinmiyor. Bu küçük yuvarlak cihazlar yol seviyesinde yer alır ve bu nedenle hızla yaklaşan herhangi bir sürücü kolayca onların üzerinden geçebilir.

Bu video, bir insan hakları grubunun Rus güçlerinin Ukrayna'yı işgali sırasında yasaklı antipersonel mayınlar kullandığını bildirmesinin ardından geldi.

Sonraki iki sürücü -normal olarak- daha çekingen görünüyor. İkincisi, daha büyük bir araç kullanıyor ve bu nedenle tekerlekleri, her iki yanındaki mayınlara çok daha yakın geçiyor. Ancak ilkinde olduğu gibi, sürücü mayınları atlatarak geçiyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ise, "Rusya, bu korkunç silahların kullanımına karşı uluslararası normları kasten hiçe sayıyor."

Bu bağlamda savaştan sonra ülkeyi yeniden insan kullanımı için güvenli hale getirmek için yapılması gereken mayın temizleme süreci beklenenden uzun ve zorlu bir süreç olabilir.

Kayıp mayınlar ise yıllarca gizli kalabilir ve ileride, hiçbir şeyin farkında olmayan masum insanlar üzerlerinden arabayla geçebilir veya üzerinde yürüyebilirler.

 

- SuperHaber

Kaynak: Daily Mail, BBC

Ukraynalılar, Rusların bıraktığı mayınların üzerinde araç kullanıyor! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya video mayın yol otoban
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.