Ukraynalılar, ölen sivillerini kazdıkları siperlere gömmeye başladı!

Ukraynalılar, ölen sivillerini gömmek için kazdıkları siperleri kullanmak zorunda kaldı. Rus bombaları, şehrin mezarlığının altını üstüne getirdiği ve sürekli patlattığı için halk, geçici mezarlarda dizilmiş tabutlara yenilerini ekliyor. 

Chernihiv kentindeki Ukraynalılar, sivil ölülerini kazdıkları siper ve hendeklere gömmeye başladı.Yürek burkan görüntüler, medya ile paylaşıldı.

Rus bombalarının kentin ana mezarlığını bombalaması yüzünden orada defin yapılmasını imkansız hale gelmiş halde. Vladimir Putin'in güçlerinin düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin tabutları, bu yüzden gelişigüzel yerlere gömülüyor.

Chernihiv'de öldürülen insanların tabutları kazılan hendeklerin içinde görüntülendi.

Çernihiv Belediye Başkanı, yetkililere, şehrin ana mezarlığını kullanamadıklarını söyledi.
Bunun yerine ölüler farklı bir yerde bulunan geçici mezarlara yerleştiriliyor.

Şehir, Putin'in işgali başladığından bu yana çok şiddetli çatışmalara sahne oldu. 

SAVAŞTAN SONRA YENİDEN GÖMÜLMELERİ UMUDUYLA İŞARETLER KONUYOR

Cesetlerin sıraya dizildiğini ve cenazelerin daha sonra teşhis edilip savaştan sonra yeniden gömülmeleri için tabutlarının yanına ölülerin isimleriyle işaretler koyduğunu doğruladı.

"Ekskavatör hendekler kazıyor, cesetleri üst üste koyuyoruz ve daha sonra teşhis edip yeniden gömmek için gömülenlerin isimleriyle işaretler koyuyoruz" dedi ve ekledi: 'Korkunç. Bu gerçek bir soykırım, Ukraynalıların kesinlikle bilinçli bir şekilde yok edilmesi.'

Ukrayna Sivil Özgürlükler Merkezi başkanı Oleksandra Matviichuk, Pazar günü Twitter'da tabutların trajik bir fotoğrafını paylaştı.

Matviichuk, "Rusların Chernihiv'i bombalamasında öldürülen siviller siperlere gömülüyor" diye yazdı, 'İşte Rusya'nın kurbanlarının sonsuz anısı.'

 

-SuperHaber (Cengiz Büyükuncu)

 

 

Ukraynalılar, ölen sivillerini kazdıkları siperlere gömmeye başladı! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Mezarlık Hendek Çernihiv tabut ölü sivil siper

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.