Ukrayna'dan Türk öğrencilere transkript engeli... 

Koronavirüs salgınının geçmesini okullarının bulunduğu Ukrayna'da bekleyen Türk öğrenciler büyük şok yaşıyor. Dünyayı sarsan salgının ardından eğitimlerine Türkiye'de devam etmek isteyen Türk öğrencilere, okul yönetimleri tarafından transkript verilmiyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Koronavirüsün yayılmasından sonra Ukrayna’da eğitim gören Türk öğrencilerin bir kısmı Türkiye’ye dönmek istemişlerdi. Odessa’daki çeşitli üniversitelerde okuyan yaklaşık 300 öğrenci Nisan ayının başında sosyal medyadan yaptıkları çağrılar ile devlet büyüklerinden yardım talebinde bulunmuşlardı.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Ukrayna’ya giden öğrencilerin büyük bir bölümü de salgının geçmesini ülkede kalarak beklemeye devam etti. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre sayıları 5 bine yaklaşan öğrenciler salfın nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamaya başladılar. Ukrayna’daki öğrenciler, bundan sonraki eğitimlerine Türkiye’de devam etmek istediklerini kayıtlı oldukları üniversitelere bildirdiler.

Ancak söz konusu üniversiteler, öğrencilerin eğitimlerine Türkiye'de devam etmeleri için mutlaka gerekli olan transkript ismi verilen not dökümlerini vermemekte ısrar ediyor.

Ukrayna'nın Harkov kentinde bulunan Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören Türk öğrenciler yaşadıkları sıkıntılarla ilgili SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile iletişime geçti. Büyük sıkıntı yaşayan öğrenciler mesaj ve fotoğraflar göndererek seslerinin duyurulmasını istedi.

YARDIM İSTEDİLER

İşte Harkov’daki öğrencilerin Mevlüt Yüksel’e yolladıkları mesaj;

''Ukrayna’nın Harkov Şeehri’nde Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görmekteyim. 30-02-2020 tarihinde YÖK başkanlığının aldığı karara göre İlk 1000 üniversitelerde eğitim gören örgenciler için Covid-19 dan dolayı Türkiye yatay geçiş yapacağımızı duyurdular. Ve biz Türk öğrencileri olarak bu hakkımızı kullanmak için üniversite ile görüşmeye karar verdik.

02-06-2020 tarihinde üniversitemin dekanlığına başvuru yaptım. Transkript, ders içeriği gibi evraklarımı almak istediğimi beyan ettim. Ama üniversitenin yetkilileri bu belgeyi veremeyeceklerini söylediler. Bizim gibi bütün Türk vatandaşları mağdur durumdadır. Bu evrakları almak istiyorum ve 2020-2021 eğitim öğretim yılına Türkiye’de devam etmek istemekteyiz. Üniversite bu kararımızı onaylamadığı için evraklarımızı alamamaktayız ve mağdur durumdayız. Üniversite ekonomik açıdan öğrenci kaybedeceğini düşündüğü için evraklarımızı alamıyoruz.Lütfen bu konuda yardımcı olun.Gereğinin yapılmasını Arz Ederiz.”

Ukrayna'dan Türk öğrencilere transkript engeli... 

Ukrayna'dan Türk öğrencilere transkript engeli...  - Resim : 2

Ukrayna'dan Türk öğrencilere transkript engeli...  - Resim : 3

Ukrayna'dan Türk öğrencilere transkript engeli...  ile ilgili etiketler Ukrayna üniversite Öğrenci
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.