Ukrayna'dan son görüntüler geldi: İşte "Putin'in tank mezarlığı"

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali devam ederken ortaya çıkan son görüntüler Rusya'nın kayıplarını gözler önüne serdi. Kiev dışındaki banliyölerden gelen görüntüleri İngiliz basını "Putin'in tank mezarlığı" olarak servis etti. Görüntülerde kullanılamaz hale gelen tanklar yer alıyor.

Rusya - Ukrayna savaşı can almaya devam ederken Kiev'den çok konuşulacak bir açıklama geldi. Ukrayna, Kiev bölgesinin kontrolünü tamamen ele geçirdiğini açıkladı. Ukrayna birliklerinin ilerlemesi ile Rusya'nın kayıpları net bir şekilde ortaya çıktı. Bölgeden gelen görüntüler 'Putin'in tank mezarlığı' olarak nitelendirildi.

Ukrayna'dan son görüntüler geldi: İşte "Putin'in tank mezarlığı"

Rusya Devlet başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan savaş son sürat devam ediyor. Rus ordusu pek çok bölgeden çekiliyor. Bazıları bunu ordunun yeniden organize olması için atılan bir adım olarak görürken gelen görüntüler yıkımın boyutlarını gözler önüne seriyor.

Rus ordusunun kayıpları Ukrayna birliklerinin Kiev bölgesinin kontrolünü ele geçirmesi ile ortaya çıktı. Hürriyet'teki habere göre Maliar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Irpin, Bucha, Gostomel ve tüm Kiev bölgesi işgalciden kurtarıldı' ifadesine yer verdi.

Ukrayna'dan son görüntüler geldi: İşte "Putin'in tank mezarlığı" - Resim : 2

GÖRÜNTÜLER GELDİ: PUTİN'İN TANK MEZARLIĞI

Bölgeden gelen yeni görüntüler Rus ordusunun uğradığı yıkımı gözler önüne serdi. İngiliz Daily Mail gazetesi bu gelişmeyi 'Putin'in tank mezarlığı' başlığı ile okurlarına sundu.Kiev dışındaki banliyö yerleşim yerleri olan olan Irpin ve Bucha, bu hafta Ukrayna ordusu tarafından geri alındı. Her iki kasaba da büyük yıkıma ve yüksek sivil ölüm oranlarına maruz kaldı.

'PUTİN - ZELENSKİ GÖRÜŞMESİ YA ANKARA YA DA İSTANBUL'DA OLACAK'

Öte yandan iki ülke arasında gerçekleştirilen müzakerelerden olumlu sonuçlar gelmeye başladı. Ukrayna tarafının müzakereci heyetinde yer alan David Arakhamia, Rusya’nın Ukrayna tarafından İstanbul’daki müzakere toplantısında sunulan tekliflerin Kırım konusu hariç kabul edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

Ukrayna'dan son görüntüler geldi: İşte "Putin'in tank mezarlığı" - Resim : 3

'Biz İstanbul’daki görüşmede pozisyonumuzu Ukrayna tarafı olarak belirttik. Prensip olarak Rusya resmi olmayan cevabını verdi ve Kırım hariç tekliflerimizi kabul etti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitriy Kuleba, Rusya’nın cevabını yazılı olarak istedi. Zelenskiy ve Putin görüşmesi de büyük ihtimalle ya İstanbul’da ya da Ankara’da gerçekleşecek. Görüşme için evraklar hazırlandı.'

Ukrayna'dan son görüntüler geldi: İşte "Putin'in tank mezarlığı" - Resim : 4

Ukrayna'dan son görüntüler geldi: İşte "Putin'in tank mezarlığı" ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Tank kiev
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.