Ukrayna'dan Rusya'ya güç gösterisi!

Ukrayna, göçmen krizi yaşadığı Belarus sınırında askeri tatbikat düzenledi. Bu şekilde Ukrayna, Belarus üzerinden Rusya'ya gözdağı verdi. Rusya, geçtiğimiz hafta Ukrayna sınırına askeri sevkiyat gerçekleştirmişti. Üstelik dün açıklanan istihbarat raporlarında, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'ya savaş açacağı bilgisi yer bulmuştu.

Ukrayna ve Belarus arasında yaşanan göçmen krizi devam ediyor. Rusya ve Ukrayna'nın arası giderek gerilirken, Ukrayna'dan Rusya'ya güç gösterisi yapıldı.

SINIRDA ASKERİ TATBİKAT

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Belarus sınırında askeri tatbikat düzenlendiği bildirildi.

Askeri tatbikatın Ukrayna’nın Belarus sınırına yakın bölgesi Jitomir’de yapıldığı aktarılan açıklamada, tatbikata hava indirme birliklerinin katıldığı ve tatbikatta gerçek mühimmat kullanıldığı kaydedildi.

Tatbikatta bir düşman hedefine saldırı için havadaki birliklerin ve zırhlı personel taşıyıcıların inişinin simüle edildiği açıkladı. Söz konusu tatbikata, hem hava hem de kara birliklerinin katıldığı ifade edildi.

Ukrayna'dan Rusya'ya güç gösterisi! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Belarus askeri tatbikat sınır

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.