Ukrayna'dan ilginç iddia: Rusya'da Putin'i devirmek için darbe planlanıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları üçüncü ayına yaklaşırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i devirmek için bir darbe planladığı öne sürüldü. Ukraynalı Tümgeneral Kyrylo Budanov, savaşın Rusya'nın yenilgisiyle sonuçlanacağını ve bunun Putin'in iktidarının sonu olacağını iddia etti.

Ukrayna'nın askeri istihbarat şefine göre, Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'i devirmek için bir darbe planlanıyor. Sky News'e konuşan Tümgeneral Kyrylo Budanov, Rus askeri yenilgisinin Putin'in görevden alınmasıyla ve ülkenin nihai olarak çöküşüyle ​​sonuçlanacağını öne sürdü.

"SÜREÇ BAŞLATILDI"

Budanov, "Sonunda Rusya Federasyonu'nun liderliğinin değişmesine yol açacak. Bu süreç zaten başlatıldı" diye konuştu. Kyrylo Budanov, Sky News'in uluslararası ilişkiler editörü Dominic Waghorn'un bunun bir darbe girişimi olduğu anlamına gelip gelmediği konusunda baskı yaptığında 'evet' diyerek, "Bu şekilde hareket ediyorlar ve bunu durdurmak imkansız" yanıtını verdi.

"PUTİN ÇOK HASTA"

Bunların yanı sıra ​​Kyrylo Budanov, Putin'in 'psikolojik ve fiziksel olarak çok kötü durumda olduğunu ve çok hasta olduğunu' da iddia etti. Budanov’un iddiası Kremlin ile yakından bağlantılı isimsiz bir Rus oligarkın Putin'in 'kan kanserine yakalanmış' olduğunu söylediği bir haberin ardından geldi. Rus liderin iyi olup olmadığı konusunda çok sayıda spekülasyon yapıldı. Nisan ayı sonlarında Putin'in 'kontrolsüz bir şekilde' titrediğini gösteren video görüntüleri Parkinson hastalığı olabileceğine dair şüpheleri artırdı.

"KAYBETTİĞİMİZ TÜM TOPRAKLARI GERİ ALACAĞIZ"

Kyrylo Budanov, gelecek ağustos ortasının savaşta önemli bir dönüm noktası olmasıyla Rusya'nın yıl sonuna kadar mağlup edileceğini öngördü. Budanov, Ukrayna'nın kanlı savaştaki beklentileri konusunda 'iyimser' olduğunu belirterek, "Kırılma noktası ağustosun ikinci bölümünde olacak. Aktif muharebe eylemlerinin çoğu bu yılın sonunda bitmiş olacak. Sonuç olarak Donbas ve Kırım da dahil olmak üzere kaybettiğimiz tüm topraklarımızda Ukrayna gücünü yenileyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Ukrayna'dan ilginç iddia: Rusya'da Putin'i devirmek için darbe planlanıyor ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Darbe Putin
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.