Ukrayna'dan gelen son iddia Hitler dönemini anımsattı: Siviller çalışma kamplarına mı gönderiliyor?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 24 Şubat'tan bu yana devam ediyor. Savaş boyunca milyonlarca sivil evlerini terk etmek zorunda kalırken ortaya çıkan son iddia akıllara Nazi rejiminin zorbalığını getirdi. Rus yönetiminin Ukrayna'dan binlerce sivili zorla trenlere bindirerek çalışma kampına götürdüğü iddia edildi.

Ukrayna'yı işgale devam eden Rusya'nın sivillere yönelik yaptığı iddia edilen yeni hamlesi büyük tartışmalara neden oldu. Mariupol kentindeki yaklaşık 5 bin sivilin zorla trenlere bindirilerek çalışma kampına götürüldüğü iddia edildi.

Rus yönetiminin Ukraynalı sivilleri Taganrog kentindeki 'çalışma kampına götürerek burada binlerce kişinin kimlik belgelerine el konduğu ve zorla bazı belgeler imzalatıldığı gelen iddialar arasında yer alıyor. Ukraynalı milletvekili Inna Sovsun Times Radio'da yaptığı açıklamada insanların "Rusya'nın çok uzak bölgelerine" götürüldüğünü ve o bölgede iki ya da üç yıl kalacaklarını ve o bölgelerde ücretsiz çalışacaklarına dair kağıtlar imzalamaya zorlandıklarını söyledi.

Mariupol Belediye Başkanı Vadym Boychenko Rusların son hamlesini Almanya'daki Nazi rejiminin İkinci Dünya Savaşı'nda milyonlarca kişiyi zorla çalışma kamplarına götürülmesine benzetti.

MİLYONLARCA UKRAYNALI EVİNİ TERK ETTİ

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı saldırılar devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) savaş nedeniyle 10 milyon Ukraynalının evini terk ettiğini açıkladı.

BM Mülteci Ajansı Yüksek Komiseri Filippo Grandi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna'daki savaş o kadar yıkıcı ki, 10 milyon kişi ya ülke içinde yerinden edildi ya da yurt dışına sığınmacı olarak kaçtı" dedi. Grandi, Ukrayna’daki savaştan kaçan 10 kişiden 9'unun kadın ve çocuk olduğunu da belirtti.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna’dan kaçanlar arasında 1,5 milyondan fazla çocuğun olduğunu belirtirken, sığınmacı çocukların artan insan ticareti ve sömürü riskiyle karşı karşıya oldukları konusunda uyarıda bulundu.

Öte yandan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Ukrayna'da en az 902 sivilin hayatını kaybettiğini ve bin 459 kişinin yaralandığını duyurdu.

Ukrayna'dan gelen son iddia Hitler dönemini anımsattı: Siviller çalışma kamplarına mı gönderiliyor? ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya sivil çalışma kampı işgal Mariupol taganrog
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.