Ukrayna'dan dehşete düşüren iddia geldi: Rus askerleri sivilleri canlı kalkan olarak mı kullanıyor?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 21 gündür devam ederken çok çarpıcı bir iddia geldi. Rus askerlerinin günlerdir bombaladığı Mariupol kentindeki bir hastanede 500 kişiyi rehin tuttuğu öğrenildi.

Rusya'nın saldırılarına devam ettiği Mariupol kentinde bir hastanede yüzlerce kişiyi rehin aldığı öğrenildi.

Ukrayna'da saldırılarına devam eden Rus askerlerinin yüzlerce sivili rehin alarak 'canlı kalkan' olarak kullandığı öğrenildi. Bölgeden gelen son haberlere göre, Mariupol kentinde bir hastanede Rus askerleri 500 kişiyi rehin aldı. Bölge valisi Pavlo Kyrylenko, Rus askerlerinin limandaki iki numaralı hastanenin yakınlarındaki evlerde bulunan 400 kişiyi ve hastanede bulunan 100 hasta ve doktoru rehin aldığını söyledi.

Kyrylenko, yaşananları 'insanlık suçu' olarak nitelerken, gelen bilgilere göre, bazı aileler kentten kaçmaya çalışırken prematüre bebeklerini hastanede bırakmak zorunda kaldı. Kyrylenko, sivillerin hastaneden kaçabilmesinin imkansız olduğunu belirterek, Rus askerlerinin yoğun bir şekilde ateş ettiğini söyledi.

MARİUPOL KENTİNDEN 20 BİN KİŞİ KAÇTI

Rusya'nın saldırılarının devam ettiği günlerde sivillerin tahliyesi için insani koridor açma çalışmaları da sürüyor. Gelen son bilgilere göre Mariupol kentinden 20 bin sivil tahliye edildi. Sivillerin kentten tahliyeleri sırasında Rus askerlerinin hastanelere saldırıları düzenlediği iddia ediliyor. Öte yandan kentten kaçmaya çalışanların çoğunlukla yaşlılar olduğu gelen haberler arasında yer alıyor. Moskova tarafından oluşturulan tahliye yolları, çoğunlukla Rusya'ya ve müttefiki Belarus'a yol açarken, Ukrayna ve Batı'dan sert eleştiriler aldı.

Mariupol kentinde yaklaşık 10 gündür süren Rus saldırılarında 2 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan kentteki çok sayıda sivilin yiyecek, su ve ilaç bulmakta ciddi sıkıntılar yaşadığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Ukrayna'dan dehşete düşüren iddia geldi: Rus askerleri sivilleri canlı kalkan olarak mı kullanıyor? ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Hastane rehin Mariupol
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.