Ukrayna'dan bu sefer patlama değil müzik sesleri yükseldi: Sivillere umut olmaya çalıştılar

Rusya'nın bir aydan fazla süredir devam eden işgalinden en çok yara alan kentlerden biri olan Harkov'dan bu sefer müzik sesleri yükseldi. Klasik müzik sanatçıları sığınaklarda verdiği konserle hayatta kalamayan sivillere biraz moral vermeyi amaçladı.

Rusya'nın bir aydır devam eden işgalinde bombaların en çok hedefi olan Harkov'da siviller metro istasyonlarına sığınarak hayatta kalmaya çalışıyor. Günlerdir çatışma, patlama seslerinin duyulduğu kentten bu sefer müzik sesi yükseldi. Harkov'da yer yıl geleneksel olarak yapılan müzik festivali bu yıl Rus işgali nedeniyle iptal edildi.Ancak festivali düzenleyen organizatörler ve müzisyenler sığınaklarda hayatta kalma mücadelesi veren sivillere moral verebilmek için metro istasyonları ve bazı sığınaklarda konser verdi.

Ukrayna milli marşı ile başlayan konserler, klasik müziğin en önemli bestecilerinin eserleri ile devam etti. Sığınakta yapılan klasik müzik konseri sosyal medyada gündem oldu.

Ukraynalı çello sanatçısı Denys Karachevtsev, geçen hafta Harkov'da yıkık binaların arasında verdiği konserle sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti olan Harkov, aynı zamanda ülkenin kültürel başkenti olarak da biliniyor. Aynı zamanda bir 'üniversite kenti' olarak da ün salan Harkov'dan savaşın başından bu yana 700 binden fazla kişinin ayrıldığı öğrenildi.

Ukrayna'dan bu sefer patlama değil müzik sesleri yükseldi: Sivillere umut olmaya çalıştılar ile ilgili etiketler Ukrayna Konser metro Harkov müzik festival sığınak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.