Ukrayna'daki savaşı fırsata çevirmeye çalışıyorlar: Savaşın ortasındaki kentlere tur düzenliyorlar

Rusya'nın işgaline karşı 6 aydır mücadele eden Ukrayna'da birçok kent harap olurken milyonlarca Ukraynalı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Savaşın şiddeti devam ederken bunu fırsata çevirmeye çalışanlar ortaya çıktı. İnternet üzerinden faaliyet gösteren bir tur firması Ukrayna'ya 1 günlük turlar düzenliyor. Savaşın başlamasıyla birlikte birçok ülke Ukrayna'ya seyahat edilmemesi için yüksek seviyede uyarılar yaptı. Tur şirketi çok sayıda uyarıya rağmen 150 bilet sattığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 6 aydır devam ediyor. Savaş nedeniyle kentler harap olurken milyonlarca Ukraynalı evlerini terk ederek farklı ülkelere sığınmacı olarak gitti. Rus işgalinin şiddeti artarak devam ederken başta ABD ve İngiltere olmak üzere çok sayıda ülke Ukrayna'ya kesinlikle seyahat edilmemesi konusunda uyarılar yaptı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken çarpıcı bir hamle geldi. "Visit Ukraine" adlı bir internet platformu insanları Ukrayna'ya seyahat etmeye çağırarak tur paketi satıyor. İnternette satılan 1 günlük tur paketi için "Harika Ukrayna'ya bir yolculuğa çıkın" sloganı kullanılıyor.

Ukrayna'daki savaşı fırsata çevirmeye çalışıyorlar: Savaşın ortasındaki kentlere tur düzenliyorlar

Ukrayna'ya tur satan şirket, uluslarası camianın seyahat uyarılarına rağmen şu ana kadar 150 bilet satıldığını belirterek, internet sitelerinin tıklanmasının savaşın başından bu yana yüzde 50 artış gösterdiğini kaydetti. Satılan 1 günlük tur ile Ukrayna'daki direnişin nasıl devam ettiğinin insanlara canlı bir şekilde gösterilmesi hedefleniyor.

YIKIK ŞEHİRLERDE BİR GÜNLÜK TUR

Ukrayna'ya tur düzenleyen platform, insanlara hava saldırısı sirenleri eşliğinde yıkık binalar, sokaklar ve stadyumlar arasında yürüyüş vaat ediyor. Şirket ayrıca bazı yerlere döşenen mayınların risk olduğunun altını çiziyor.

Ukrayna'daki savaşı fırsata çevirmeye çalışıyorlar: Savaşın ortasındaki kentlere tur düzenliyorlar - Resim : 2

Visit Ukraine'nin kurucusu ve CEO'su Anton Taranenko, bunun bir tatil geçirmek için korkunç bir yol gibi görünse de aslında Ukraynalıların meydan okuma ruhunu vurgulamanın yanı sıra dış dünyaya bir savaşta bile hayatın devam ettiğini gösterme şansı sunduğunu söyledi. CNN'e konuşan Taranenko, tur paketinin "karanlık turizm" ile bir ilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİLER YÜZDE 100 GÜVENDE OLMAYACAKLAR

Ukrayna'da savaşa rağmen hayatın devam ettiğini belirten Taranenko Bazı anlar için mutluyuz, sadece televizyonda görüldüğü gibi kötü ve üzücü şeyler yok. Hayat devam ediyor ve yakında tüm bunların biteceğine dair bir umut var. Çocuklar büyüyor, ne olursa olsun hayatı olabildiğince yaşamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki savaşı fırsata çevirmeye çalışıyorlar: Savaşın ortasındaki kentlere tur düzenliyorlar - Resim : 3

Taranenko, tura katılacak ziyaretçilerin yüzde 100 güvende olmayacaklarının altını çizerek, bir rehber eşliğinde gezmenin güvenliği artıracağını söylüyor. Öte yandan Taranenko, Kiev'in ziyaret edilebilir bir yer olduğunu savunurken, Ukrayna Devlet Turizm Geliştirme Ajansı başkanı Mariana Oleskiv ise Şimdi ziyaret etmek için uygun bir zaman değil, ancak kazandıktan ve savaş bittikten sonra insanları Ukrayna'yı ziyaret etmeye davet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ukrayna'daki savaşı fırsata çevirmeye çalışıyorlar: Savaşın ortasındaki kentlere tur düzenliyorlar - Resim : 4

TURİSTLER UKRAYNA'YA NASIL GİDECEK?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte ülke çapında hava sahası kapanırken kara ulaşımı ise oldukça kısıtlı bir şekilde sağlanıyor. Buna rağmen Ukrayna'ya turistik bir gezinin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Geziyi düzenleyen platformun kurucusu Taranenko, ziyaretçilerin Ukrayna'nın Avrupa ile bağlantısını sağlayan doğu noktasından ülkeye giriş yapabileceğini söyledi. Ukrayna'ya Seyahat mümkün olsa da, bağımsız seyahat güvenliği uzmanları buna karşı uyarıyor.

Ukrayna'daki savaşı fırsata çevirmeye çalışıyorlar: Savaşın ortasındaki kentlere tur düzenliyorlar - Resim : 5

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Ukrayna'daki savaşı fırsata çevirmeye çalışıyorlar: Savaşın ortasındaki kentlere tur düzenliyorlar ile ilgili etiketler Ukrayna Turist turizm Rusya Savaş tur işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.