Ukrayna'da top koşturan Brezilyalı futbolcular "Bizi buradan kurtarın!"

Ukrayna'daki savaştan etkilenen yabancı futbolculardan özellikle Brezilyalı isimler ailelerinin de yer aldığı bir video yayınlayıp seslerini duyurdular. Bir otelde eşleri ve çocuklarıyla kamera karşısında geçen Brezilyalı futbolcular, Ukrayna'dan ayrılmak için Brezilyalı yetkililerden yardım talep etti. Manchester City'nin Ukraynalı yıldızı Oleksandr Zinchenko'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslendi...

Rusya'nın Ukrayna'ya sekeri müdahalesinin ardından Ukrayna'da ligler ertelendi. UEFA, yazılı açıklamasında Ukrayna'nın yanın olduğunu duyurdu. THY Euroleague'de ise Barcelona kulübü CSKA Moskova ve UNICS Kazan deplasmanlarına gitmeyeceğini açıkladı.

Bu sırada Ukrayna'nın iki devi, Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev'de forma giyen Brezilyalı futbolcular aileleriyle Kiev'de bir otele yerleşti. Yıldız isimler ortak bir video paylaşarak ülkeyi terk etmek için Brezilya hükümetinden yardım istedi.

Shakhtar Donetsk forması giyen futbolcu Junior Moraes Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, Kiev'de mahsur kaldıklarını belirterek Brezilyalı yetkililere seslendi.

Ukrayna'yı terk edebilmek için gerekli şartların oluşmasını bekleyen Moraes, "Durum çok ciddi, kurtulmak için bir çözüm bekliyoruz. Bir otelin içinde tutuluyoruz. Bizim için dua edin" ifadelerini kullandı.

LUCESCU'DAN AÇIKLAMA...

Dinamo Kiev Teknik Direktör Mircea Lucescu da savaş gündemine ilişkin bir açıklama yaptı...

"Bu saldırının anlamsız olduğunu düşünüyorum. Masum insanların, sivillerin, çocukların ölmesini istemiyorum. Sivil kayıpların olduğunu duyuyorum. Bir an önce saldırılar dursun ve ateşkes olsun. İnsanlar işine başına dönsün, çocuklar okuluna gitsin. Bir ay tüm ligler tatil edildi. Şu an özellikle yabancı oyuncularım korkmuş durumda. Ben buradayım. Dinamo Kiev'in başındayım, bir yere gitmeyeceğim."

"Bu çılgınlık 2014 yılında Donetsk'te başladığında bile ayrılmadım. Korku, panik ve anlamsızlık olur, nasıl gidebilirim? Büyük bir şey olmamasını ve akılsız insanların sakinleşmesini umalım"

ZİNCHENKO'DAN PUTİN'E "GEBER!"

Manchester City'nin Ukraynalı yıldızı Oleksandr Zinchenko'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e; "Umarım en acılı şekilde ölürsün, yaratık!" şeklinde bir sosyal medya paylaşımı geldi.

Zinchenko bu paylaşımını kısa süre sonra sildi...

Ukrayna'da top koşturan Brezilyalı futbolcular "Bizi buradan kurtarın!" ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya oleksandr zinchenko Shakhtar Donetsk Dinamo Kiev Mircea Lucescu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.