Ukrayna'da Rus yanlısı referandum: Askerler oy mu topluyor?

Ukrayna'nın doğusunda yapılan Rus yanlısı referandum devam ediyor. Referandumun yapıldığı bölgede çekilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu görüntüde 2 kadın görevliye Rus askerlerin eşlik ettiği görülüyor. Bölgeden gelen iddialara göre yetkililerin kapı kapı dolaşarak referandumda Rusya'ya katılmak için oy vermeye zorladıkları belirtiliyor.

Ukrayna’nın doğusundaki 4 bölgede Rusya’ya bağlanmak için dün başlayan referandumlarda oy verme işlemi sürüyor. Kiev yönetimi silahlı grupların evlere girerek insanları oy kullanmaya zorladığını duyurmuştu. Sosyal medyada ve Ukrayna basınında paylaşılan görüntülerse bu açıklamaları doğrular nitelikte.

Ukrayna'da Rus yanlısı referandum: Askerler oy mu topluyor?

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya’ya bağlanmak için referandumlar yapılıyor. Sosyal medyada paylaşılan bu ilk görüntünün Zaporijya'da çekildiği iddia ediliyor.

Ukrayna'da Rus yanlısı referandum: Askerler oy mu topluyor? - Resim : 2

Eli silahlı rus askerlerinin eşliğinde 2 kadın görevlinin elindeki kağıtlarla bir apartmana giriş anının gösterildiği öne sürüldü.. Buna göre bir asker kadınlarla birlikte üst kata çıkarken, diğer silahlı asker ise alt katta bekliyor.

Ukrayna'da Rus yanlısı referandum: Askerler oy mu topluyor? - Resim : 3

Yetkililerin kapı kapı dolaşarak referandumda Rusya'ya katılmak için oy vermeye zorladıkları belirtiliyor. Yine Zaporijya'da kaydedildiği öne sürülen bir diğer görüntüde ise yetkililerin askerler eşliğinde kapıları çaldığı anlar görülüyor. Bir süre bekleyen yetkililer kapıların açılmaması sonucu binayı terk ediyor..

Ukrayna'da Rus yanlısı referandum: Askerler oy mu topluyor? - Resim : 4

Ukrayna'da Rus yanlısı referandum: Askerler oy mu topluyor? ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya referandum rus askeri oy
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.