Ukrayna’da karantinadan kaçanlar böyle görüntülendi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Vietnam'dan ülkelerine tahliye edilen Ukrayna vatandaşları, karantinaya alınmamak adına havalimanında kapıları zorlayarak görevlilerden kaçtı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Vietnam’dan ülkelerine tahliye edilen Ukrayna vatandaşlarının, 2 haftalık zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulmamak için Kiev Borispol Havaalanı'nda sağlık görevlilerini ittikleri ve kapıları zorla açarak dışarı çıktıkları görüldü.

'KARANTİNADAN KAÇMAYI BAŞARDILAR'

Bunun üzerine olay yerine gelen polislerin de duruma müdahale etmekte zorlandıkları ve bazı vatandaşların karantinadan kaçmayı başardıkları belirtildi.

BU ZAMANA KADAR 144 BİN VATANDAŞ DÖNDÜ

Sınırların kapatılmasından bu yana resmi verilere göre 144 bin vatandaşın ülkelerine döndüğü Ukrayna’da, yurt dışından gelenler için zorunlu karantina uygulaması önceki gün başlatıldı. Daha öncesinde ise vatandaşlardan kendilerini evlerinde izole etmeleri isteniyordu.

ÜLKEDE 13 KİŞİ ÖLDÜ

Ukrayna’da şu ana kadar 548 koronavirüs vakasının tespit edildiği, virüs nedeniyle 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Ukrayna’da karantinadan kaçanlar böyle görüntülendi

NE OLMUŞTU?

Son dakika… Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 168 kişi yaşamını yitirdi.

 

Ukrayna’da karantinadan kaçanlar böyle görüntülendi ile ilgili etiketler Son dakika Ukrayna Koronavirüs Korona Karantina Vietnam vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.