Ukrayna'da işgalin gölgesinde ilk cuma namazı kılındı!

Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'nın Odessa şehrinde savaş başladığından beri ilk kez namaz kılındı. Ramazan ayı öncesi son cuma namazını bir arada kılanlar, savaşın sona ermesi için dua etti. Hislerini kameralara açıkladı.

Ukrayna’nın liman kenti Odessa'da savaşın başlamasından bu yana uzun bir süredir ilk kez cuma namazı için Müslümanlar camilere gitti.

Ramazan ayı öncesi son cuma namazını kılan Müslümanlar, savaşın sona ermesi için dua etti.

SAVAŞ YÜZÜNDEN RAMAZAN BOYUNCA VAKİT VE TERAVİH NAMAZLARI KILINMAYACAK

Namaz için camiye gelen Suriye asıllı Muhammed, "Buraya Suriye'den geldim. İmkan oldukça namazımızı kılıyoruz. Biz hiçbir yere gitmeyeceğiz. Uzun zamandır, 22 yıldır buradayım. Elimizden gelen yardımı yapmalıyız. Herkes elinden geldiği kadar yardım etmeli. İnşallah yarın Ramazan'ın ilk günü, yarın ilk iftarı yapacağız. İslam'a uygun bir iftar yapacağız. Üzgünüz teravih namazı olmayacak. Olması gerektiği gibi Ramazan'ı geçireceğiz" dedi.

Namazını kılan Usame ise, "Ukraynalıyım korkmuyorum, biz kendimize güveniyoruz. Biz Ukraynalılar her zaman kazanacağız. Sonuna kadar gideceğiz. Ramazan'da her şey iyi olacak. Oruçlarımı tutacağım" ifadelerini kullandı.

Cuma namazı için camiye gelen ve Dağıstanlı olduğunu belirten Tahir, "Benim adım Tahir, Odessa'da durum biraz daha sakin. Ama tabii ki Ukrayna için, yarınımız için endişeleniyorum” dedi.

Öte yandan, ülkede Ramazan ayında vakit namazları ve teravih namazlarının savaş nedeniyle kılınmayacağı da belirtildi.

Ukrayna'da işgalin gölgesinde ilk cuma namazı kılındı! ile ilgili etiketler namaz Ukrayna Savaş Müslüman odessa
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.