Ukrayna'da hayatını kaybeden Rus askerleri Belarus'a mı taşınıyor?

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarında 13 binden fazla Rus askerinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Hayatını Çatışmalarda hayatını kaybeden Rus askerlerinin konvoylarla Belarus sınırındaki Golem kentine götürüldüğü iddiası gündeme geldi. Ölü Rus askerlerini taşıdığı iddia edilen konvoyun görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırılar sırasında birçok Rus askeri hayatını kaybederken birçoğu da yaralandı. Rusya tarafından ölü ve yaralı Rus askerlerinin sayısına dair net açıklama gelmezken, Ukrayna tarafı ise 13 binden fazla Rus askerinin öldüğünü ve birçoğunun da yaralandığını ileri sürdü.

Belarus’un Gomel kentindeki hastanelere birçok Rus askerin cesedinin taşındığı yaralı askerlerin de bu kentteki hastanelerde tedavi altına alındığı iddia edildi.

Belarus’taki muhalif basında yer alan haberlerde, şu ana kadar 2 bin 500’e yakın Rus askerinin cesetlerinin Gomel'e taşındığı aktarılırken, yaralı askerlerin de sürekli olarak kente taşındığı ve burada tedavilerine devam edildiği iddia edildi.

Belarus’tan gelen bu bilgilerin yanı sıra sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Rus ordusuna ait üzerinde Rusya’nın Ukrayna operasyonlarında kullandığı "Z" harfinin bulunduğu askeri nakil araçlarının Gomel kent merkezine konvoylar halinde ilerlediği dikkat çekti.

Bu araçların çok sayıda yaralı ve ölü Rus askeri taşıdığı iddia edilirken, Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko’da sosyal medya hesabı üzerinden bu görüntüyü paylaşarak araçlara ilişkin, "Gomel’de yaralı işgalcileri taşıyan araçlar" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da hayatını kaybeden Rus askerleri Belarus'a mı taşınıyor? ile ilgili etiketler asker Rusya Belarus ölü yaralı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.