Ukrayna'da geçici ateşkes ilan ediliyor: Saat 10.00'da başladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev, Harkov, Sumi ve Mariupol'den insani koridor açılacağını duyurdu. Söz konusu ateşkesin saat 10.00'da başlayacağı belirtildi. Ateşkesin başlaması sonrası henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında 12. güne girildi. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Dünkü insani koridor girişimleri başarısız olurken taraflar birbirini suçladı. Son olarak Moskova bugün saat 10.00 itibariyle birçok kentte insani koridorlar için saldırıları geçici olarak durduracağını açıkladı.

TAHLİYELER KONUSUNDA HENÜZ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı tahliyelerin havadan İHA'larla kontrol edileceğini söyledi. Öte yandan saat 10.15 itibariyle tahliyelerin başladığına dair bilgi verilmedi.

Bakanlık açıklamada Macron Putin görüşmesine atıf yaparak, “Ukrayna’dan, belirtilen yönlerde insani koridorların oluşturulması için tüm koşulları yerine getirmesini, sivillerin ve yabancı vatandaşların organize şekilde çıkışını sağlamasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İKİ GİRİŞİM BAŞARISIZ OLDU

Rus birlikleri başkent Kiev'e hiç olmadıkları kadar yakın. Son olarak Kiev'in hemen dışındaki İrpin'de yerleşim yerleri bombardımana tutuldu.

Mairupol Belediye Meclisi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın bombardımanı nedeniyle dün planlanan tahliyelerin gerçekleştirilemediğini duyuruldu.

Güneyde de insanlık dramı devam ediyor. Kuşatma altındaki Mariupol'den sivillerin tahliyesi için haftasonu iki kez girişimde bulunuldu. İkinci girişim de başarısızlıkla sonuçlandı.

600 FÜZE FIRLATILDI

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı yetkilisi Rusya'nın şimdiye kadar 600 civarında füze fırlattığını söyledi.

Ukrayna sınırındaki Rus ordusunun yüzde 95'inin Ukrayna sınırları içierisinde olduğunu aktaran yetkili, Odesa ve çevresinde amfibik bir saldırıya inanmadıklarını belirtti.

Ukrayna'da geçici ateşkes ilan ediliyor: Saat 10.00'da başladı ile ilgili etiketler ulrayna geçici ateşkes insani koridor kiev Harkov Sumi Mariupol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.