Ukrayna yeniden inşa edilecek! 40'dan fazla ülke Lugano Bildirisi'ne imza attı

Ukrayna, Rusya'nın aylardır süren saldırıkarı sonucunda büyük yıkım yaşadı. İsviçre’de düzenlenen ve Rusya’nın saldırıları sonucu harabeye dönen Ukrayna’nın yeniden inşasının ele alındığı Ukrayna Kalkınma Konferansı’nda Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 40’dan fazla ülke Lugano Bildirisi'ne imza attı.

İsviçre'nin Lugano kentinde Rusya’nın saldırıları sonucu harabeye dönen Ukrayna’nın yeniden inşasının ele alındığı "Ukrayna Kalkınma Konferansı" sona erdi.

İki gün süren konferansın ardından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 40’dan fazla ülke 7 maddelik “Lugano Bildirisi”ne imza attı. Konferansta Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı temsil etti.

Ukrayna’yı temsilen konferansa katılan Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyesi olacağını ve bunun için 2 yıl gibi bir sürenin kendilerine yeterli olacağını dile getirerek, “Ukrayna, AB üyesi olacak. Avrupa Birliği’nin temel kurallarını uygulamak için 2 yıl yeterli olacak. Bu Uluslararası şirketler için aynı zamanda bir fırsat. Ekonomimizin farklı alanlarda ki gereken yatırımlar için önemli bir işarettir” dedi.

Ukrayna’nın yatırımcı şirketler ve hala çalışmalarını sürdüren şirketler için askeri risklere karşı bir sigorta mekanizması üzerinde çalıştığını aktaran Şmihal, Ukrayna’nın yeniden inşası için tahmini 750 milyar dolara ihtiyaç olduğunu yineledi.

Ukrayna yeniden inşa edilecek! 40'dan fazla ülke Lugano Bildirisi'ne imza attı ile ilgili etiketler Ukrayna Lugano Bildirisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.