Ukrayna savaşının dönüm noktasında çatışmaların izleri fotoğraflandı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin durdurulduğu, başkent Kiev'in hemen dışındaki Irpin'in durumunu belgelemeye giden uluslararası basın mensupları gördüklerine inanamadı. Adeta bir korku filminin içindeymiş hissi yaratan bölgede terk edilmiş ve yanmış araçlar, parçalanmış oyuncak bebekler ve daha bir çok kan donduran kareler çekildi. İşte savaşın acı izleri...

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken son iki güne kadar ağır çatışmaların yaşandığı İrpin şehrinden yürek yakan fotoğraflar geldi.

Yeniden Ukrayna ordusunun kontrolüne geçen İrpin şehri uluslararası basın mensupları tarafından görüntülendi. Rusya-Ukrayna savaşında en yoğun çatışmalar o bölgede yaşanmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana en yoğun çatışmaların yaşandığı ve son günlerde yeniden Ukrayna ordusunun kontrolüne geçen İrpin şehrinde mayın arama çalışmaları ve "temizlik" operasyonu sürüyor.

Yaklaşık 13 kilometrelik İprin şehri gezisi sırasında AA ekibine eşlik eden Ukrayna İçişleri Bakanlığı Özel Harekat Polisi Dmytro Shatrovskyi, savaşın başladığı ilk günlerden bu yana İrpin'de ağır çatışmaların yaşandığını kaydederek yaşananların "bir kıyamet gününe" benzediğini söyledi.

İrpin ve çevresindeki köylerin Ukrayna ordusunun kontrolü altında olduğunu aktaran Shatrovskyi, "İrpin ve çevresindeki köyler tam iki gündür Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde." dedi.

Öte yandan evlerin depolarında ve sığınaklarda saklanan sivillerin tahliyesinin sürdüğü şehirde sokak, cadde ve parkların boş kalması, şehrin pek çok yerinde kimsesiz kalan evcil hayvanlar dikkati çekiyor.

Genelde askeri hareketliliğin görüldüğü şehirde, ağır bombardıman ve çatışmalar sonucu yanmış ve yıkılan binaları, yanmış askeri ve sivil araçları, boş veya patlamayan mermileri görmek mümkün. 

 

-SuperHaber

Kaynak: AA

Ukrayna savaşının dönüm noktasında çatışmaların izleri fotoğraflandı ile ilgili etiketler Ukrayna gazeteci basın fotoğraf kiev irpin savaşın izleri galeri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.