Ukrayna, Rusya'nın sıradaki hedefini açıkladı: İşte işgalin 11. gününde yaşananlar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 11. günde devam ediyor. Ukrayna'dan yapılan son açıklamada Rusya'nın elektrik Kiev yakınlarındaki elektrik santralini ele geçirmeyi planladığı belirtildi. Öte yandan Rus ordusu Kiev'e ilerleyişini sürdürüyor. İşte savaşın 11. gününde yaşananlar...

Ukrayna, Rusya'nın elektrik santrali barajını ele geçirmek istediğini söyledi. Pazar günü erken saatlerde yayınlanan bir raporda, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın Kiev'in yaklaşık 150 km güneyinde Dinyeper Nehri üzerinde bulunan Kaniv hidroelektrik santralinin barajını ele geçirmeyi planladığını söyledi.

RUS KUVVETLERİ ÇOK SAYIDA ENERJİ TESİSİNİ TAHRİP ETTİ

Şimdiye kadar Rus kuvvetleri, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya da dahil olmak üzere birçok enerji altyapı tesisini tahrip etti, saldırdı veya ele geçirdi.

64 KM'LİK KONVOYLA KİEV'E İLERLİYORLAR

Rus ordusu bir yandan da 11 günlük savaş boyunca ülkenin dört bir yanını bombaladı. Diğer kentlerde çatışmalar sürerken başkent Kiev ise Rus lider Putin'in başlıca hedeflerinden biri. 64 kilometrelik Rus konvoyunun günlerdir Kiev'e doğru yolda olduğu öğrenilirken, zırhlı araçların artık başkentin çevresine varmış olduğu değerlendiriliyor.

UKRAYNA: 11 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna, 24 Şubat'ta başlayan Rusya'nın saldırılarda verdiği kayıplara dair verileri güncelledi.

Açıklamaya göre, 6 Mart'a kadar geçen sürede 11 binden fazla Rus askeri hayatını kaybetti, 44 uçak, 48 helikopter, 285 tank, 985 zırhlı araç, 109 topçu sistemi, 447 araç, 60 yakıt tankı ve 4 insansız hava aracı etkisiz hale getirildi.

UKRAYNA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter'da yaptığı açıklamasında, "Mariupol ve Volnovaha kuşatıldı. Fakat Volnovaha dahil o bölgeden yaklaşık 400 kişi çıkarılabildi. Tahliye girişimleri bügün de devam edecek," ifadelerine yer verildi.

"RUSYA SİVİL BÖLGELERİ HEDEF ALIYOR"

İngiltere istihbaratı Rusya'nın sivil bölgeleri hedef aldığını öne sürdü. Raporda 'Ukrayna direnişinin ölçeği ve gücü Rusya'yı şaşırtmaya devam ediyor' denildi ve Moskova'nın buna sivil bölgeleri hedef alarak yanıt verdiği bilgisine yer verildi.

HARKİV'DE İNSANİ KORİDOR UMUDU

Ukrayna'nın Rusya ile müzakere heyetinde yer alan David Arachamija, doğudaki Harkiv kentinden bir insani koridorun Pazar günü açılabileceğinden umutlu olduğunu açıkladı.

Ukrayna, Rusya'nın sıradaki hedefini açıkladı: İşte işgalin 11. gününde yaşananlar ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Savaş işgal kiev
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.