Ukrayna ordusundan Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne baskın!

Ukrayna ordusu, Rusya yanlısı olduğu iddia edilen Ukrayna Ortodoks kilisesine baskın gerçekleştirdi. Gerçekleşen baskında kilisenin papazı ve rahibi gözaltına alındı. Yaka paça kiliseden götürülen papaz ve rahibin akıbetleri hakkında ise henüz bir bilgi yok. Zira kiliseye yakın kaynaklar, rahip ve papazın hayatlarından endişe ettiklerini ifade etti. Bu yaşanan gelişme, giderek kutuplaşan Ukrayna halkının arasındaki gerilimin tehlikeli şekilde yükseldiğinin sinyali olarak yorumlandı.

Ukrayna Savunma Birimleri, aslen Moskova Patrikhanesi’ne bağlı olan Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne baskın düzenledi. 

UKRAYNALI RAHİP VE PAPAZ, UKRAYNA GÜÇLERİ TARAFINDAN YAKA PAÇA GÖTÜRÜLDÜ

Düzenlenen operasyonda Rusya yanlısı Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin papazı ve rahibi de gözaltına aldı. Rusya yanlısı kiliseyi basan Ukrayna Savunma Birimleri tarafından, kilisede bulunan papaz ve rahip yaka paça götürüldü.

HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Birçok kişinin gözünün önünde yaşanan olayda papaz ve rahip Ukrayna askerleri tarafından alıkonulurken, bu şahısların nereye götürüldükleri ve yaşayıp yaşamadıkları konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Kiliseye yakın kaynaklar ise gözaltına alınan papaz ve rahibin Ukrayna'nın Çerkesı bölgesine bağlı Smila kentine götürüldüğünü duyurdu. Aynı kaynaklar, gözaltındaki Hristiyan din adamlarının akıbetinin henüz bilinmediğini aktardı.

KUTUPLAŞMA TEHLİKELİ BİR HAL ALMAYA BAŞLADI

Rusya’nın Ukrayna işgali hız kesmeden devam ederken, Ukrayna halkı arasında da gerilim de yükselmeye devam ediyor. 

 

 

Ukrayna ordusundan Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne baskın! ile ilgili etiketler Ukrayna Kilise rahip Ordu Gözaltı Rusya Savaş ortodoks papaz savunma birimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.