Ukrayna Meclisi'nde Türk bayrağı açıldı

Rusya ile savaşın eşiğinde olan Ukrayna'da milletvekilleri Meclis'te Türk bayrağı dahil olmak üzere batılı ülkelerin bayraklarını açarak Moskova'ya gözdağı verdi.

Ukrayna ve Rusya arasında Donbas bölgesinde 2014'ten bu yana süren gerginlik, haf safhaya ulaştı. İki ülkenin sınıra asker yığmasının ardından savaşın an meselesi olduğu öne sürüldü. Günlerdir dünya kamuoyunu meşgul eden olayla ilgili Ukraynalı milletvekillerinden dikkat çeken bir hamle geldi.

MECLİS'TE TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Ukraynalı politikacılar, Rusya ile gerginliğin zirveye çıktığı dönemde Türk bayrağı da dahil olmak üzere müttefik ülkelerin de bayraklarını açarak Moskova'ya gözdağı verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UKRAYNA'YA GİDİYOR

Diğer yandan tüm bu gelişmelerin yaşandığı sırada Rusya ile Ukrayna arasında arabulucu görev üstenmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 3-4 Şubat'ta Ukrayna'na giderek, üst düzey temaslarda bulunacak.

Ukrayna Meclisi'nde Türk bayrağı açıldı ile ilgili etiketler Ukrayna Türk bayrağı Rusya Meclis
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.