Ukrayna lideri, BM'ye de sert çıktı: Birleşmiş Milletler'i kapatalım!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne seslendi. Rus siyasetçilere yönelik 'Hayatlarınızın sonunu parmaklılar ardında geçireceksiniz' diyen Zelenskiy, 'Dünyadaki her bir Rus, olanları görecek' diye ekledi. Rus ordusunun Buça kentinde kadın ve çocukları öldürdüğünü belirten Zelenskiy, '2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş en korkunç savaş suçları işleniyor. Hukukun üstünlüğü bittiyse BM'yi kapatalım' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, BM'ye seslendi; Rusya'ya sert çıkarken BM'yi de eleştirmeyi unutmadı.

'BM'Yİ KAPATALIM'

Zelenskiy, 'Rusya'nın Buça'da yaptıklarının DEAŞ’ın, yaptıklarından farkı yok. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana işlenmemiş en korkunç savaş suçlarının işlendiğini görüyoruz. Sivillerin öldürüldüğünü, sığınakların havaya uçurulduğunu görüyoruz. BM Şartı’nın birinci maddesini, teşkilatın barış koruma yükümlülüğünü, hatırlatıyorum size. Bu madde Rusya’nın ülkemizdeki eylemleriyle ihlal edildi. Güvenlik Konseyi nerede? Dünya barışını sağlamakla sorumlu kilit kurumun etkin bir şekilde çalışamadığı ortada. 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş en korkunç savaş suçları işleniyor. Hukukun üstünlüğü bittiyse BM'yi kapatalım!' ifadelerini kullandı.

'HER RUS BU OLANLARI GÖRECEK'

Dünya basınında gündem olan korkunç görüntülerin geldiği Buça'daki katliama dair ise 'Buça gibi birçok yer var. Her şeyin sahte olduğunu, bunun kurgulandığını söyleyecekler ancak 2022 yılındayız, elimizde uygu görüntüleri var, şeffaf bir soruşturma istiyoruz.' dedi ve ekledi: 'Her Rus bu olanları görecek. Rus siyasetçiler hayatlarının sonunu parmaklıklar ardında geçirecek.'

 

 

SuperHaber

Ukrayna lideri, BM'ye de sert çıktı: Birleşmiş Milletler'i kapatalım! ile ilgili etiketler Ukrayna Savaş Rusya BM Buca Zelenskiy Açıklama kapatalım bucha
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.