Ukrayna ile Rusya savaşın kıyısına geldi

Ukrayna'nın Donbas bölgesinde Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanıyor. Rus yanlısı silahlı milisler bölgedeki askeri tatbikatları bahane ederek AGİT gözlemcilerinin girişine izin vermiyorlar. Öte yandan milislerin dün yaptığı saldırıda 2 Ukrayna askeri ile 1 sivil yaralandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ukrayna'nın Donbas bölgesinde Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik sürüyor. İki ülke bölgede savaşın eşiğine gelirken yeni bir gelişme yaşandı. Donbas bölgesinde Rus yanlısı milislerin askeri tatbikatları bahane ederek AGİT izleme misyonunun bölgeye girmesine izin vermiyoarlar.

İKİ ÜLKE SAVAŞIN EĞİŞİNE GELDİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

RUSYA YANLISI MİLİSLERDEN BİR SALDIRI DAHA

Öte yandan Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde dün Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateşi sonucu 2 Ukrayna askeri ve 1 sivilin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların dün 21 kez ateşkes ihlali yaptığı belirtildi.

Donbas'ın Zolote, Novooleksandrivka, Svitlodarsk, Pişçevik, Krasnohorivka ve bazı bölgelerinde ayrılıkçılar tarafından saldırı gerçekleştiği belirtilen açıklamada, açılan ateş sonucu Ukrayna ordusundan 2 askerin ve 1 sivilin yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) temsilcilerinin konuya ilişkin bilgilendirildiği ifade edildi.

Ukrayna ile Rusya savaşın kıyısına geldi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Saldırı donbas agit
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.