Ukrayna ile Rusya arasında olası barış görüşmeleri çıkmaza girdi: Zelenskiy, o kararnameyi imzaladı

Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak etmesi sonrası Zelenskiy'den yeni bir hamle geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin ile hiç bir şartta müzakere yapılmaması için kararname imzaladı. Zelenskiy, Rusya'da iktidar değişene kadar Moskova yönetimiyle masaya oturmayacaklarını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhakının ardından, Putin ile herhangi bir müzakereyi reddeden bir kararname imzaladı. Ancak, kararname başka bir lideri olması halinde Rusya ile müzakerelere açık kapı bırakıyor.

Zelenskiy, "Putin haysiyet ve dürüstlüğün ne olduğunu bilmiyor. Bu nedenle Rusya ile, ancak Rusya'nın başka bir devlet başkanı olduğunda diyaloga hazırız" dedi.

Kremlin sözcüsü Dmitriv Peskov ise Zelenskiy pozisyonunu değiştirdiğinde veya yenisi göreve başladığında Kiev ile barış görüşmelerinin devam edeceğini söyledi.

PUTİN, 2036'YA KADAR İKTİDARDA KALABİLİR

Bu hafta 70 yaşına giren Putin, yirmi yıldan fazla bir süredir Rusya’ya hükmediyor ve anayasa reformları uyarınca iki kez daha aday olabilir. Buna göre Putin, potansiyel olarak 2036'ya kadar iktidarda kalacak.

Rusya Devlet Başkanı, geçen hafta Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasına yönelik anlaşmaları imzaladı. Rusya, böylelikle Kırım'dan sonra Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15'ini daha ilhak etmiş oldu.

PUTİN MÜZAKERE ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Kiev'e müzakere masasına dönme çağrısında bulunan Putin, "Ne Ukrayna ne de Batı birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozamaz. Milyonlarca kişi kararını vermiştir" dedi. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada "Kiev'deki topraklarımızı kurtaracağız" denilirken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ABD, AB ve diğer ülkeler Rusya'nın ilhakının tanınmayacağını vurguladı.

Ukrayna ile Rusya arasında olası barış görüşmeleri çıkmaza girdi: Zelenskiy, o kararnameyi imzaladı ile ilgili etiketler Putin Ukrayna Rusya Zelenskiy kararname müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.