Ukrayna ile imzalanan son anlaşma sonrası flaş yorum: Türkiye dünyanın bilmediği bir şey mi biliyor?

Türkiye'nin Ukrayna ile ülkenin yeniden inşasıyla ilgili imzaladığı mutabakat sonrası dünya şaşkınlığını gizleyemedi. İki ülke arasında imzalanan mutabakat ve Baykar'ın Ukrayna'da fabrika açacağı yönünde çıkan iddia sonrası "Türkiye, dünyanın bilmediği bir şey biliyor olabilir" yorumu yapıldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 6 aydır devam ederken iki ülke arasında ateşkes imzalanması sonrası ülkenin yeniden inşasının nasıl olacağı şimdiden merak konusu oldu. Ukrayna'da birçok şehir harap hale gelirken Kiev yönetimi yeniden inşa için gereken paranın yaklaşık 750 milyar dolar olacağını belirtiyor.

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Ukrayna ile ortak mutabakat imzalandı. İmzalanan mutabakatla Türkiye, Ukrayna'nın yeniden inşasında önemli rol oynayacak. Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanan mutabakat dünyada geniş yankı uyandırdı. Asia Times gazetesinde yer alan bir yazıda Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapmaya çalışan Türkiye'nin bu konumunu sürdürmesi durumunda en büyük mali kazancı edinebileceğinin altı çizildi.

"TÜRKİYE, DÜNYANIN BİLMEDİĞİ BİR ŞEYİ BİLİYOR OLABİLİR"

Yeniden inşa sürecinin Moskova ve Kiev ateşkes anlaşması imzalamadan önce gerçekleşmesinin Rusya'nın Ukrayna başkentini ele geçirme planlarından vazgeçtiğinin açık bir işareti olacağına dikkat çekildi. Ukrayna'da kurulacak İHA fabrikasına işaret eden yazıda, "Ukrayna'nın duyurduğu gibi Baykar ülkede İHA fabrikası kurarsa bu, Ankara'nın dünyanın geri kalanının bilmediği bir şeyi bildiğinin bir başka göstergesidir" ifadeleri yer aldı.

"Ankara, Ukrayna ile askeri işbirliğinin Kremlin ile ilişkileri etkilemeyeceğinin gayet farkında. Rusya'nın Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar İHA'larını satmasını engellemeye çalışmadığı gerçeği, Ankara'nın Moskova üzerinde güçlü bir etkisi olduğunu mükemmel bir şekilde gösteriyor. Batı'dan izole olan Rusya, Türkiye'yi bir geçiş merkezi olarak kullanıyor ve Ankara ile ekonomik işbirliğini aktif olarak artırıyor."

Ukrayna ile imzalanan son anlaşma sonrası flaş yorum: Türkiye dünyanın bilmediği bir şey mi biliyor? ile ilgili etiketler Ukrayna Türkiye mutabakat yeniden inşa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.