Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya'da gizli seferberlik ilan edildi

Ukraynalı yetkililer ve Batı raporları, Rusya'nın geri çekilmesinin söz konusu olmadığını daha önce defalarca dile getirmişken bu kez de Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın gizli seferberlik ilan ettiğini ve para karşılığında tecrübeli 60 bin kişiyi silah altına almaya hazırlandığını iddia etti ve ekledi: 'Tecrübeli 60 bin asker alımı planlanıyor.'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 40’ıncı gününde devam ederken, Ukrayna’da ağır kayıplar veren Rusya’nın ülkede gizli seferberlik ilan ettiği ve para karşılığında tecrübeli 60 bin kişiyi silah altına almaya hazırlandığını iddia edildi.

UKRAYNA GENELKURMAYI: RUSYA'DA GİZLİ SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Donetsk ve Lugansk bölgelerinde 7 düşman saldırısı geri püskürtüldü. 2 zırhlı araç ve 43 otomobil, 3 adet savaş uçağı, 1 helikopter ve 2 seyir füzesi imha edildi. Ayrıca Rusya’da gizli seferberlik ilan edildi ve para karşılığında tecrübeli 60 bin asker alımı planlanıyor. Askerler, Krasnador bölgesi, Perm bölgesi, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti, Inguşetya ve Kalmıkya’dan seçilecek" ifadeleri kullanıldı.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI: BÜYÜK BİR RUS TAARRUZUNA HAZIRLANIYORUZ!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, bugün İngiliz mevkidaşıyla gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında da tüm dünyanın dikkatini çeken bir cümle sarfetmiş, 'Büyük bir Rus taarruzuna hazırlanıyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

 

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya'da gizli seferberlik ilan edildi ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Savaş gizli seferberlik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.