Ukrayna duyurdu: New York Times muhabiri, Rus güçleri tarafından öldürüldü

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan gazeteciler de zarar görmeye başladı. Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyaca ünlü gazetesi New York Times muhabiri Brent Renaud, Rus güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetti.

Ukrayna'daki savaşı takip eden New York Times muhabiri Brent Renaud, Irpin'de gerçekleştirilen saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Ukrayna duyurdu: New York Times muhabiri, Rus güçleri tarafından öldürüldü

Yetkililer sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda Renaud'un basın kartını da yayınladı. Belgede Renaud'un New York Times adına çalıştığı görüldü. Açıklamada, "İşgalciler, bölgedeki Rus askerlerinin yaptığı hamlelerin arkasındaki gerçeği göstermek isteyen uluslararası basın mensuplarını da öldürdü" denildi.

Açıklamada, "Elbette gazetecilik riskli bir iş fakat ABD vatandaşı Brent Renaud, saldırganların zalimliğine dikkat çekmek istemesini canıyla ödedi" ifadesi kullanıldı. New York Times yazı işleri müdürü yardımcısı Cliff Levy, bu haberle ilgili olarak sosyal medyadan bir açıklama ve taziye mesajı yayınladı. Levy, "ABD'li gazeteci Brent Renaud'un Ukrayna'da ölümünü üzüntüyle öğrendik, çok yetenekli bir fotoğrafçı ve prodüktördü fakat New York Times için Ukrayna'da değildi" dedi.

BRENT RENAUD KİMDİR?

ABD medyasından Boston Globe gibi yayın organlarına da film üreten yapımcı Brent Renaud, 51 yaşındaydı. Brent Renaud, kardeşi Craig'le birlikte New York Times için yaklaşık 7 yıl önce ABD-Meksika sınırındaki göçmen krizine ilişkin bir belgesel hazırlamıştı. 6 Ekim 2015 tarihinde New York Times tarafından yayımlanan belgeselin adı, 'Sınırlar arasında: Amerikan göçmen kriziydi.

Çalışmaları, bir Peabody Ödülü, iki Columbia DuPont Ödülü, iki Overseas Press Club Ödülü, bir Edward R. Murrow Ödülü, bir IDA Ödülü, En İyi Yönetmenler için bir DGA adaylığı ve birden fazla Emmy dahil olmak üzere televizyon ve gazetecilik alanında en önemli ödüllerin çoğunu kazandı. adaylıklar. 

Filmleri ayrıca Entertainment Weekly, Rolling Stone, Forbes, USA Today, New York Times, Filmmaker Magazine, Los Angeles Times ve American Cinematographer’da da olumlu eleştiriler aldı. Craig ve kardeşi Brent ayrıca Little Rock Film Festivali’ni ve Arkansas Sinema Enstitüsü’nü kurdu.

Ukrayna duyurdu: New York Times muhabiri, Rus güçleri tarafından öldürüldü ile ilgili etiketler Ukrayna New York Times muhabir Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.