Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba: Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik!

Antalya'da düzenlenen Rusya-Türkiye-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba basın açıklaması yaptı. "Bakan Lavrov geleneksel söylemlerine sadık kaldı." diyen Kuleba, "Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik. Bu formatta yeniden görüşürüm. Amacımız Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek." açıklamasında bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Antalya’da Rusya-Türkiye-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

 Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"UKRAYNA ASLA TESLİM OLMAYACAK"

Kuleba açıklamasında "Çavuşoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Bu teması kolaylaştırmayı başardı. Lavrov (insani koridorlar) buna bir taahhüt vermedi. Yine de ilgili yetkililerle bu konuyla ilgili konuşacağını belirtti. Yine böyle (Antalya'daki gibi) bir formatta buluşmada mutabık kaldım. Çözüm arama ihtiyacı doğarsa yeniden buluşmaya mutabıkım. Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız. Rus tarafı görüşmeye hazır olacağı zaman ben de bu görüşmeye hazır olacağım. Ukrayna asla teslim olmayacak" ifadelerini kullandı.

"LAVROV SADECE DİNLEMEYE GELDİ"

Kuleba, "Ben burada bir Dışişleri Bakanı olarak, karar alabilme yetkisinde biri olarak çözüm bulma amacıyla geldim. Ama kendisi (Lavrov) sadece dinleme amacıyla geldi." diye konuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba: Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik! ile ilgili etiketler Ukrayna Savaş Rusya Antalya Kuleba toplantı ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.