Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya fenomeni köpeğe 'devlet nişanı' taktı

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları devam ederken Devlet Başkanı Zelenskiy'den dikkat çeken bir hamle geldi. Zelenskiy, sosyal medyada fenomen haline gelen mayın arama köpeği Patron'a 'devlet nişanı' taktı. Paton, Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana Çernihiv'de 250'den fazla Rus patlayıcısının tespit edilmesine yardımcı oldu.

Ukrayna'nın uzman mayın koklama köpeği Patron, başkent Kiev'de düzenlenen bir basın toplantısıyla Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından onurlandırıldı ve ülkenin son madalyalı kahramanlarından biri oldu.

Ukrayna hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, iki yaşındaki Jack Russell teriyeri, Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana Çernihiv'de 250'den fazla Rus patlayıcısının tespit edilmesine yardımcı oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya fenomeni köpeğe 'devlet nişanı' taktı

KANADA BAŞBAKANI TRUDEAU İLE BİR ARAYA GELDİ

Patron, madalya kendisine sunulurken havladı ve kuyruğunu salladı. Ayrıca, dün Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ve toplantıda hazır bulunan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de bir araya geldi. Trudeau, Patron'a verecek bir yiyecek için ceplerini ararken görüntülendi.

Ukrayna Devlet Acil Servisleri tarafından yayınlanan bir Telegram gönderisinde, “Sayın Trudeau, onun en sevdiği peynirden bir parça bulamamasına rağmen, Patron Ukrayna'nın gerçek bir dostuyla tanıştığı için son derece mutluydu" denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya fenomeni köpeğe 'devlet nişanı' taktı - Resim : 2

Diğer taraftan, Zelenski Ukraynalı mayın imha ateş teknisyenlerine de madalya verdi. Reuters'in bildirdiğine göre, bunlar arasında Patron'un sahibi Sivil Koruma Servisi'nden Binbaşı Myhailo Iliev de vardı.

Zelensky, “Bugün, şimdiden mayınlarımızı temizleyen Ukraynalı kahramanları ödüllendirmek istiyorum. Kahramanlarımızla birlikte, sadece patlayıcıları etkisiz hale getirmekle kalmayıp aynı zamanda çocuklarımıza gerekli güvenlik kurallarını öğretmeye de yardımcı olan harika Patron’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya fenomeni köpeğe 'devlet nişanı' taktı - Resim : 3

Öte yandan Patron, 210 binden fazla Instagram takipçisi ile dünya çapında bir sosyal medya fenomeni haline geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya fenomeni köpeğe 'devlet nişanı' taktı - Resim : 4

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya fenomeni köpeğe 'devlet nişanı' taktı ile ilgili etiketler Ukrayna köpek Zelenskiy patron devlet nişanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.