Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya Odessa'ya bombardımana hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den yeni bir iddia geldi. Zelenskiy Rusların Odessa'yı bombalamaya hazırlandığını söyledi. Öte yandan Ukrayna 11 bin Rus askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Odessa kentini bombardımana hazırlandığını söyledi. Zelenskiy televizyondan yayınlanan konuşmasında "Odessa'ya füze atmak mı? Bu savaş suçu olur" dedi.

Zelenskiy ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptığını da duyurdu. Ukrayna hava sahasının kapatılması talebini yineleyen Zelenskiy "Aslında sorunun çözümü basit. İraden varken Ukrayna’nın hava sahası güvenli hale getirilmek için kapatılmalı” şeklinde konuştu. Biden'ın kendisine Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar hazırladıklarını söylediğini aktaran Zelenskiy "Terör devletinin para kazanabileceği tek bir liman olmamalı” dedi.

UKRAYNA: EN AZ 11 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Rusya'nın Ukrayna işgali 11'inci gününe girerken Ukrayna Ordusu'ndan yeni bir açıklama geldi. Ukrayna ordusu, işgalin başladığı 24 Şubat'tan bu yana en az 11 bin Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, dün sabah saatlerinde Mariupol ve Volnovaha'dan sivillerin çıkabilmesi için geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurmuştu.

RUSYA’DAN İKİ KASABAYA BOMBARDIMAN

Rus birlikleri, Ukrayna’nın Jitomir bölgesindeki iki kasabaya düzenlediği bombardımanda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, 25 evin bombardıman sonucu yıkıldığını duyurdu.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada Rus bombardımanının Jitomir’in kuzeyindeki Korosen ve Ovruch kasabalarına yapıldığı aktarıldı. Bombardıman sonucu toplam 25 evin yıkıldığı, enkazdan 5 çocuğun kurtarıldığı belirtildi. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya Odessa'ya bombardımana hazırlanıyor ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Zelinskiy odessa
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.