Ukrayna Başbakanı istifa etti

Ukrayna Başbakanı Oleksiy Honcharuk istifa etti. İstifa kararını Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin değerlendireceği belirtildi.

Ukrayna Başbakanı Oleksiy Honcharuk istifa etti. Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelensky, Başbakan Honcharuk'un istifa mektubunu değerlendirecek.

Honcharuk, istifanın ardından Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Başkan'ın programını tamamlama görevine geldim. O benim için açıklık ve nezaket modeli. Fakat Başkan'a olan saygı ve güvenimize yönelik herhangi bir şüphe oluşmaması için bir istifa mektubu yazarak kendisine ilettim." ifadeleri kullandı.

Rusya'da da Vladimir Putin'in anayasada değişiklik açıklamalarının ardından Medvedev hükümeti istifa etmişti.

Ukrayna Başbakanı istifa etti

OLEKSİY VALERİYOVYCH HONCHARUK KİMDİR?

Ukraynalı hukukçu ve siyasetçi Honcharuk, Avrupa ülkesi Ukrayna'da 29 Ağustos 2019 tarihinden bu yana başbakanlık makamında bulunmaktadır.

Devlet başkanı Vlodimir Zelensky'in öneris ile 28 Mayıs 2019 tarihinde devlet başkanlığı ofisinin yöneticisi olarak atanan Honcharuk, bu görevi Ağustos 2019 tarihine kadar sürdürmüştür.

29 Ağustos 2019 tarihinde devlet başkanı Zelenskıy tarafından başbakanlık makamına önerilen Honcharuk, mecliste yapılan oylamada 424 oyun 290 tanesini elde ederek ülkenin yeni başbakanı olmuş ve görevi önceli Volodımır Hroysman'dan devralmıştır. Honcharuk tarih itibarıyla ülkesinin bu makama gelen en genç başbakanı olmuştur.

Ukrayna Başbakanı istifa etti ile ilgili etiketler Ukrayna istifa Oleksiy Honcharuk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.