UKAP, komandolarla operasyona çıkmaya hazır!

İnsansız kara aracı UKAP’ın 20 adetlik ilk parti teslimatı bu yıl içinde gerçekleşecek. Güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak UKAP yüksek tehdit içiren, insan kaybı riskinin fazla olduğu bölgeler ile meskun mahal operasyonlarında görev yapacak...

İnsansız kara araçlarında ürün yelpazesini genişleten Türkiye, güvenlik güçlerinin operasyonel kabiliyetlerini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün haberine göre, Savunma Sanayi Başkanlığı, Uzaktan Kumandalı Atış Platformu’nun (UKAP) 20 adetlik ilk teslimatını bu yıl içinde yapacak.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına sunulacak olan UKAP’lar, meskun mahal operasyonlarında ve insan kaybı riskinin yüksek olduğu bölgelerde görev alacak.

Ateş baskısının yoğun olduğu savaş ortamlarında, yakın muhabere desteği sağlamak üzere geliştirilen UKAP, paletleri sayesinde her türlü arazide görev yapabiliyor.

Zırhlı ve paletli UKAP’ın operasyon süresi en az 5 saat iken bu süre jeneratörle 8 saate çıkabiliyor. Uzaktan kumanda kitiyle 3 kilometre mesafeden yönetilebilen UKAP, -25 dereceye kadar hür türlü hava şartlarında görev yapabiliyor.

SON TEKNOLOJİ SİLAH SİSTEMİ

UKAP, ASELSAN’ın SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi ve uydu haberleşme sistemi ile donatıldı. Bu sayede makinalı tüfek ve otomatik bomba atar ile hareketli hedefleri ateş altına alabilen UKAP, gece/gündüz görüş ve otomatik hedef takibi yapabiliyor.

ÇOK FONKSİYONLU KULLANIM

Modüler olarak tasarlanan platform, farklı amaçlarda kullanılabiliyor. Gerektiğinde UKAP’lara entegre edilen kameralarla keşif-gözlem faaliyeti yapılabiliyor. UKAP içerisine yapılacak kurşun geçirmez hazne ile çatışmanın ortasında kalan yaralı personeli taşımak için de kullanılabilecek. UKAP’lar, 2 tona kadar faydalı yük, askeri mühimmat ve teçhizat da taşıyabiliyor. Zırhlı aracı çekebilecek gücüyle gerektiğinde ağır araçlar için kullanılabilecek UKAP’lar, uydu bağlantısı sayesinde, sürü faaliyeti de gösterebiliyor.

UKAP, komandolarla operasyona çıkmaya hazır! ile ilgili etiketler Türk Silahlı Kuvvetleri Savunma Sanayi Başkanlığı ASELSAN
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.