Yazılımcılar ne kadar kazanıyor?

Yazılımcı, eğitmen Uğur Umutluoğlu, Türkiye'de bir yazılımcının ortalama ne kadar kazandığını, sektörün geleceğini ve bu zamana kadar edindiği tecrübeleri ShiftDelete.net'e anlattı. İşte detaylar...

ShiftDelete.net'ten Ayhan Emre Korucu, son zamanların en popüler meslekleri arasında yer alan yazılımcılar hakkında merak edilenleri sektörün önde gelen isimlerden Uğur Umutluoğlu'na sordu.

İşte o mülakattan öne çıkanlar;

YENİ MEZUN OLAN YAZILIMCILAR NE KADAR KAZANIYOR?

Türkiye’de son zamanlarda popüler olan bu meslek grubuna yönelen kişi sayısı her gün artmaya devam ediyor. Bu yönelme ile birlikte yeni mezun olan yazılımcılar iş bulmak için kolları sıvıyor. Üniversitenin lisans bölümünden mezun olan yazılımcılar sektöre ilk adımlarında 3.500 – 4.500 TL arası bir maaş ile karşılaşabiliyor.

Burada kişinin kendini üniversite yıllarında geliştirip geliştirmediği de fazlasıyla önemli. Eğer bilgi konusunda daha da bilgiliyseniz yazılımcı maaşları daha da yukarılara çıkabiliyor. 

UZUN SÜREDİR ÇALIŞAN YAZILIMCILAR NEDEN İŞ DEĞİŞTİRİYOR?

Türkiye koşullarında özel sektörde böyle bir durum ile karşılaşmak mümkün. Bunun sebebi de yazılımcıların çok daha yüksek maaşları farklı firmalarda bulabiliyor olması. Uzun süreli çalıştığınız bir şirkette alacağınız maaşın yükselmesi genel olarak yeni bir işe başlamaya göre daha yavaş olacak şekilde ilerliyor. Bundan dolayı da sektörde çalışan yazılımcıların ortalama 2 yıl içerisinde çalıştığı şirketi değiştirdiğini kolaylıkla görebilirsiniz.

Özel sektörde genel olarak karşılaşılan bu durum yazılımcılara bazı durumlarda avantaj sağlasa da bazı durumlarda dezavantaj da sağlayabiliyor. Eğer sık sık bu şekilde şirket değiştiren bir yazılımcı olursanız yeni bir işe girmek istediğiniz zaman iş veren, yazılımcıya karşı bir güven problemi yaşayabilir.

 

Yazılımcılar ne kadar kazanıyor? ile ilgili etiketler ShiftDeleteNet maaş Para yazılımcı kaç para kazanıyor Uğur Umutluoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.