Uğur Şahin: 10 yıl daha Covid-19 ile yaşamaya alışmamız gerek

BioNTech’in kurucusu ve tepe yöneticisi Uğur Şahin, dünyanın gelecek 10 yıl daha Covid-19 ile yaşamaya alışması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumda, üstelik 'yeni normal' 10 yıl kadar sürecek.

Fransız Haber Ajansı’na (AFP) konuşan Şahin, dünyanın Covid-19’un varyantlarıyla mücadelede “daha hazırlıklı” hale geldiğini savundu.

ABD’deki Pfizer ile birlikte Covid-19’a karşı ilk mRNA aşısını geliştiren Şahin, “Gelecek 10 yıl daha virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine alışmamız gerekecek” dedi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci AB'nin 'ilham verenler' listesinin başında
Avrupa’da Covid-19’un Omicron varyantıyla ilgili vaka sayısındaki düşüşle ilgili olarak Şahin, Omicron varyantının virüsün son dalgası olmayacağı uyarısında bulundu.

Uğur Şahin: Omicron varyantı nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok
BioNTech CEO'su Uğur Şahin: Üç doz aşı olanların bile Covid-19 bulaştırma ihtimali var
Virüsün mutasyonlara uğrayacağını ve yeni varyantların kaçınılmaz olduğunu kaydeden Şahin, bununla birlikte dünyanın, “toplumların virüsle nasıl baş edilebileceğini anlama konusunda yeni bir döneme girdiğini” ifade etti.

Şahin, “Artık daha fazla öğreniyoruz ve daha hazırlıklı oluyoruz” dedi.

Uğur Şahin: 10 yıl daha Covid-19 ile yaşamaya alışmamız gerek ile ilgili etiketler CEO Korona BioNTech uğur şahin 10 yıl
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.