Uğur Mumcu neden öldürüldü? Uğur Mumcu'nun 28. ölüm yıldönümü!

Uğur Mumcu neden öldürüldü sorusu bugün dahi soruluyor. Türkiye'deki siyaset ve toplumsal yaşam üzerine bir çok özel tespiti ve yazısı bulunan Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü bugün. 24 Ocak 1993'te bir suikast sonucu öldürülen Uğur Mumcu'nun failleri bugün dahi bulunamadı. İşte Uğur Mumcu'nun en özel sözleri..

Uğur Mumcu neden öldürüldü, suikastin failleri kimler soruları 2021 yılında da sorulmaya devam ediyor. Bir dönem verdiği eserlerle toplumsal yaşama yön veren düşünür ve aydınlardan olan Uğur Mumcu, bir suikast sonucu öldürüldü.

UĞUR MUMCU NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Uğur Mumcu, 7 Ocak 1993 tarihinde gazetedeki köşesinde 'MOSSAD ve Barzani' isimli bir yazı yayımladı. Bu yazısında Barzani, CIA ve MOSSAD arasındaki bağlantılara değindi ve yazısını şöyle bitirdi:

"Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD'ın Kürtler arasında? Yoksa CIA ve MOSSAD, anti-emperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değil mi?"

Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümü unutulmadı - İşte suikasta kurban giden Uğur  Mumcu'nun hayatı

8 Ocak 1993 tarihli Cumhuriyet gazetesindeki 'Ültimatom' başlıklı yazısında ise yakında yayımlayacağı kitabında istihbarat örgütleri ile Kürt milliyetçileri arasındaki bağlantıları açıklayacağını yazdı.

Uğur Mumcu, öldürülmeden önce polis-mafya-siyaset ağının derin boyutlarını araştırıyordu. Uğur Mumcu'nun öldürülme nedeni olarak Abdullah Öcalan'ın bir müddet Milli İstihbarat Teşkilatı için çalıştığını araştırması iddia edildi.

Uğur Mumcu'nun 28. ölüm yıl dönümü! Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu hakkında

UĞUR MUMCU NE ZAMAN ÖLDÜ?

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirdi. Suikastin hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanların hiçbir delil bulamadığı, patlamayla etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken delillerin ise süpürgeyle süpürüldüğü iddia edilmiştir.

 

Uğur Mumcu neden öldürüldü? Uğur Mumcu'nun 28. ölüm yıldönümü! ile ilgili etiketler Uğur Mumcu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.