“Uğur Köroğlu'nun Sedat Peker ile hiçbir bağı ve ilişkisi yoktur”

Maltepe’de geçtiğimiz gün meydana gelen olayda yaşamını yitiren Uğur Köroğlu'nun avukatı Pelin Simge Özek yazılı bir açıklama yaptı. Avukat Özek, olay sonrası Köroğlu ile ilgili haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ve müvekkilinin Sedat Peker ile hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Maltepe’de arife günü iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada, 3 kişi yaşamını yitirmiş ve 2 kişi de yaralanmıştı. Meydana gelen olayda,Türkmen Dağı’na giderek Türkmenlerle beraber savaşan ve onlara çeşitli yardımlar götüren Uğur Köroğlu da yaşamını yitirenler arasında bulunuyordu.

“Uğur Köroğlu'nun Sedat Peker ile hiçbir bağı ve ilişkisi yoktur”


UĞUR KÖROĞLU’NUN AVUKATI PELİN SİMGE ÖZEK AÇIKLAMA YAPTI

Uğur Köroğlu'nun avukatı Pelin Simge Özek yazılı bir açıklama yaptı. Avukat Özek, olay sonrası Köroğlu ile ilgili bazı haber sitelerinde yapılan haberlerin, gerçekleri yansıtmadığına dair açıklamalarda bulundu. Avukat Özek yaptığı açıklamada, ölen müvekkili Uğur Köroğlu’nun Sedat Peker ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını ifade etti.

Avukat Özek’in yaptığı açıklama şöyle: ”Müvekkilim Uğur Köroğlu 12 Mayıs Çarşamba günü yaşanan vahim bir hadise sonucu hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Konu ile ilgili olarak emniyet güçlerimizin kapsamlı soruşturması titizlikle yürütülmekte ve soruşturma işlemleri, yasal boyutta tarafımızca anbean takip edilmektedir.

“Uğur Köroğlu'nun Sedat Peker ile hiçbir bağı ve ilişkisi yoktur” - Resim : 2

 

“UĞUR KÖROĞLU’NUN SEDAT PEKER İLE HİÇ BİR BAĞI VE İLİŞKİSİ YOKTUR VE OLMAMIŞTIR”

Uğur Köroğlu, çocukluk yıllarından bu yana ülkü ocaklarına hizmet etmiştir. Vefat ettiği gün itibariyle de Milliyetçi Hareket Partisi üst kurul delegesiydi ve aynı zamanda kongre ile seçilmiş resmi Maltepe ilçe teşkilatı yöneticisi ve başkan yardımcısı olarak da görevini sürdürmekteydi. Müvekkilim Uğur Köroğlu hakkında, vefatının hemen ardından basında yer alan ve kendisini Sedat Peker ile ilişkilendirilen haberler ise gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki, Uğur Köroğlu Türkmen Dağı’ndaki Türkmenlere yıllarca insani yardım götürmüş ve bu süreçte çaba sarf etmiştir. Kendisinin Sedat Peker ile olan fotoğrafı da aynı dönemlerden, yani bundan yaklaşık altı yıl öncesinden kalma, Türkmen Dağı’na ulaştırılacak insani yardımlar ile ilgili olarak bir araya geldiklerini gösteren bir kareden ibarettir. Bunun dışında Uğur Köroğlu’nun, Sedat Peker ile ne bir görüşmesi ne de başka bir iletişimi bulunmadığı gibi; iki isim arasında organik veya fiili bir bağ da yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır.”

“Uğur Köroğlu'nun Sedat Peker ile hiçbir bağı ve ilişkisi yoktur” - Resim : 3


“HASAN FERİT GEDİK OLAYINDA ADI SANIK OLARAK BİLE GEÇMEMİŞTİR”

Avukat Özek bazı internet sitelerinde müvekkili Uğur Köroğlu’nun yaşamını yitirmesinin ardından yazılan bir cinayet ile ilgili de açıklama yaptı. Avukat Özek bu açıklamasında da, ”Yine basında Uğur Köroğlu’nun, geçmişte yaşanan ve Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olaylar zincirinde rolünün bulunduğuna ilişkin iddialar gündeme getirilmektedir. Bu iddialar da tümüyle asılsızdır. Zira her şeyden önce müvekkilim Uğur Köroğlu, Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybetmesi olayı ile hiçbir ilgisi bulunmadığından, yargılamanın o kısmında sanık sıfatı bile almamıştır. Yani müvekkilim Uğur Köroğlu, Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi ile suçlanmamıştır. Öldürme olayının yargılama konusu yapıldığı süreç, müvekkilim Uğur Köroğlu’ndan tamamen bağımsız olarak işlemiştir.

Konunun doğrusu şu şekildedir; müvekkilim Uğur Köroğlu yine aynı dosyada bir başka suçlama olan çete üyesi olma isnadı ile yargılanmıştır; ancak o noktada da masumiyeti apaçık ortada olduğundan, hakkında beraat kararı verilmiştir. Bu itibarla, müvekkilim Uğur Köroğlu, vefatının ardından basında yer alan ve buradaki açıklamalarımızın aksi yönündeki haberlere itibar edilmemesi gerektiğini, zira gerçeklerin izah ettiğimiz şekilde olduğunu kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”

“Uğur Köroğlu'nun Sedat Peker ile hiçbir bağı ve ilişkisi yoktur” - Resim : 4

“Uğur Köroğlu'nun Sedat Peker ile hiçbir bağı ve ilişkisi yoktur” ile ilgili etiketler Sedat Peker uğur köroğlu maltepe çatışma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.