Uğur Dündar'ın o yumruğu yine gündemde!

İstanbul sosyetesinin önemli isimlerinden olan iş adamı Halil Bezmen ile eşi Selma Bezmen çiftini uzun süre önce yaptığı haberler ile "tarihi eser kaçakçısı" ve "dolandırıcı" olmakla suçlayan Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar'ın o günlerde yaşadığı bir olay yeniden gündemde.

Araştırmacı- soruşturmacı televizyonculuğun önemli isimlerinden Uğur Dündar'ın hayatını konu alan belgesel bugün ilk kez televizyonlarda yayınlanıyor.

Uğur Dündar bu haberi, "TELEVİZYONLARDA İLK KEZ... Gerilim ve macera filmlerini aratmayan 'OLAĞANÜSTÜ BİR HAYAT' 5 Haziran Cuma akşamı, saat 21.00 de, yükselen haber kanalı TELE1 TV'de..." anonsu ile sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Dündar, ayrıca, belgeselde yer alan bir görüntüyü de paylaştı. Bu görüntüde Uğur Dündar'ın bir vatandaşı şiddetli şekilde darp ettiği görülüyordu.

KAHYAYA ACIMADI, YUMRUĞU İNDİRDİ!

Bu olay, Uğur Dündar'ın yolsuzluk yapmakla suçladığı iş adamı Halil Bezmen'in izini sürerek ABD'deki evinde kapısına dayandıktan sonra yaşanan olaylardan sadece kısa bir kesitti.

Yıllar önce yaşanan bu gerilimde, Uğur Dündar, kendisini izinsiz çekim yapması nedeniyle ABD'deki ikametgahdan dışarıya çıkarmaya çalışan Halil Bezmen'in kahyasını feci şekilde darp etmişti.

İşte Uğur Dündar'ın kameramanı tarafından kayda alınan o şiddet görüntüleri bugün bir kez daha gündem oldu. Uğur Dündar da yıllar sonra bu görüntülerin yeniden gündem olmasından büyük keyif almış olacak ki o görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Uğur Dündar'ın o yumruğu yine gündemde!

PEKİ NEYDİ BU BEZMEN-DÜNDAR GERİLİMİNİN PERDE ARKASI? HABERTÜRK TELEVİZYONU'NUN KURUCUSU MERHUM UFUK GÜLDEMİR O GÜNLERİ VE UĞUR DÜNDAR'IN GÜNAHLARINI ŞÖYLE ANLATIYOR;

Erdoğan Aktaş: Onu (Uğur Dündar'ı) gazeteci olarak sunanların da bir sorumluluğu olmuyor mu? Ben gazeteciyim demiyor ki, gazeteci olarak sunuluyor. Yani o zaman haksızlık oluyor.

Ufuk Güldemir: Bu konuda çok ilginç bir anımı anlatmak isterim. Bunda gazeteci olmayan patronların da çok büyük bir sorumluluğu var. Show TV döneminde Uğur Dündar orada Arena programını yapıyor, programcı. Ben de Show Haber’in genel yayın yönetmeniyim. Uğur Dündar araştırmacı gazeteci olarak o işi yapıyor. Hedeflerinden bir tanesi Halil Bezmen. Halil ve Selma Bezmen, Erol ve İnci Aksoy’un en yakın dostları. Tabii Erol Aksoy televizyoncu ve gazeteci arasındaki farkı bilmediği için, yani bunun benim kadar ayırdında olmadığı için, Uğur Dündar’ı halk gibi o da gazeteci sanıyor. Melih Meriç Bey, Uğur Dündar’ı Habertürk’e alırsa gurur duyarım, Uğur Dündar’ın burada olmasından. Biz Uğur Dündar’ı televizyoncu olarak çalıştırırız. Ama Erol Aksoy bunun ayırdında olmadığı için Uğur Dündar’ı gazetecilik sınırları içinde tutuyor. Sonunda ne oldu, ağlaya ağlaya feda ettiler arkadaşlarını Uğur Dündar’a. İnci Aksoy nasıl ağlıyor biliyor musunuz? Her gün Uğur Dündar, Halil Bezmen’e öyle şeyler söylüyor ki... İnci Aksoy evde, "O yalan, bu yalan, biz ne yapacağız, biz bunun içinden nasıl çıkacağız. Bu nasıl olur, Selma ve Halil’e bu nasıl yapılır" diye ağlıyor.

"NON-GAZETECİ ADAMA GAZETECİLİK YAPTIRIRSAN..."

Ben de bunların haline gülüyorum. Ben de diyorum ki non-gazeteci bir adama gazetecilik yaptırırsanız böyle kafa göz yarar, işin nüanslarını bilmez, ondan sonra sizin de böyle arkadaşlarınız perişan durumda kalır, sizler de üzülürsünüz. Uğur Dündar televizyonculuk yapmalı. Gazetecilik gazetecilerin işi. Gazeteci ile televizyoncu arasındaki fark nedir biliyor musunuz; bence bizim kalbimiz çalışırken motoru tamir ediyor. Fakat oto tamircisi motoru kapatmak zorunda onu tamir edebilmek için. Gazeteci kalp atarken kalple ilgili haber yapmayı nüanslarıyla bilen insandır.

Bakın ben gazeteciyim size karşı bile nasıl direniyorum, televizyoncu başka gazeteci başka. Çünkü neden? Ben bir nüans adamıyım. Biz Cumhuriyet gazetesi kökenliyiz. Son nefesime kadar kimse bana Uğur Dündar gazetecidir dedirtemez. Gazetece değil ama iyi bir televizyoncu. Hepimizin öğreneceği şeyler var. Yani bu kadar sene gazeteciyim diye idare etti, adama şapka çıkarıyorum. Fakat artık yeter. Birisinin buna kral çıplak demesi gerekiyor. Her zamanki gibi yine ben oldum. Şimdi bakıyorum Uğur Dündar yine o televizyonda. Selma ve Halil Bezmen kiminle arkadaşlık yapıyor biliyor musunuz? Benim çok saygı duyduğum Aydın Bey’in kızlarıyla. Ben bunu yadırgamıyorum. Yanlış olan Uğur Dündar’dı. Yanlış olan Aydın Bey’in kızları değil. Yanlış olan Uğur Dündar’ın gazeteciliğiydi. O istediği kadar şimdi kitaplar yazsın, bugün eğer Selma Bezmen, Aydın Bey’in kızlarıyla arkadaşlık yapıyorsa, Dündar demek ki yanlış yolda.

Neden yaptı bu yanlışı? Çünkü gazeteci değildi. Gazeteci başka yaklaşırdı, gazeteci nüanslarıyla yaklaşırdı. Bu adam vatan haini mi, vergi kaçakçısı mı bunları nüanslarıyla koyardı. Dündar’ın farkı ne oldu? Konuyu kişisel aldı. Ne oldu bilmiyorum, Bezmen’lerle husumete dönüştü iş. Ve sonunda işte bu kitaplar çıktı ortaya. Bezmen geldi, kitap yazdı. Şimdi Uğur Dündar’da bir kitap yazmış ona cevap veriyor. Ama iş neticeye bakar. Neticede Orhan Pamuk Nobel aldı. Hepsi bu kadar. Bugün Selma ve Halil Bezmen kiminle görüşüyor ben ona bakarım. Nerde?.. Türkiye’de.. Madem vatan haini neden burada? Erol Aksoy gazetecilik ve televizyonculuğu karıştırdığı için, Uğur Dündar’ın karıştırmasına izin verdiği için, Erol Aksoy gazeteci patron olmadığı için, Uğur Dündar’a böyle yol açtığı için, dostlarını da batıran bir medya patronu konumuna düştü. Çok 'ah' aldı ve Erol Aksoy’un da başına benim hiç arzulamadığım şeyler geldi.

 

 

 

 

Uğur Dündar'ın o yumruğu yine gündemde! ile ilgili etiketler Uğur Dündar video yumruk halil bezmen tele1 belgesel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.