Uğur Dündar'a 5,5 ay kitap okuma cezası!

Gazeteci Uğur Dündar, 2014 yılında yazdığı bir köşe yazısında o dönem AK Parti İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım'a hakaret içeren ifadeleri nedeniyle yargılanıyordu. Dündar yargılama sonunda 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı daha sonra yaşı ve pişmanlığının gözetildiği belirtilerek kitap okuma cezasına çevirdi.

AK Parti ve yöneticilerine karşı negatif tutumunu her fırsatta sergileyen, mütedeyyin kişilere karşı hoşgörüsüz haber ve yorumları ile dikkat çeken Uğur Dündar 2014 yılında Binali Yıldırım hakkında yazdığı köşe yazısındaki hakaret içeren ifadeler nedeniyle ceza aldı. 

Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Uğur Dündar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Dündar'ın avukatları, müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme, Uğur Dündar'ı üzerine atılı "hakaret" suçunu işlediğinin sabit görüldüğünü belirterek 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı

Mahkeme, sanık Dündar daha önceden de kasıtlı suçtan mahkum olduğu için hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına yer olmadığına da hükmetti.

CEZASI YAŞ VE PİŞMANLIK DOLAYISIYLA ÇEVİRİLDİ
Uğur Dündar'ın yaşı, kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu ile yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığı dikkate aldığını ifade eden mahkeme, verilen hapis cezasını Türk Ceza Kanunu'nun "Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar" başlıklı 50. maddesine göre yeniden değerlendirdi.

'ŞEREFE KARŞI SUÇLAR'A İLİŞKİN KİTAPLARI OKUYACAK

Mahkeme bu değerlendirme sonrasında Dündar'ın, mahkum olduğu cezanın yarısı kadar olan 5 ay 25 gün süreyle haftada en az 2 saat olmak kaydıyla mesai saatleri içerisinde Yüksek Öğretim Kurumları kütüphanesinde "şerefe karşı suçlar" ile ilgili makale, tez ve kitapları okumasına karar verdi. 

YILDIRIM-İMAMOĞLU ORTAK YAYININI YÖNETMEKTEN KAÇINMIŞTI

Yerel seçimlerde, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Binali Yıldırım, ile Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşecek ortak canlı yayın için adı önerilen Uğur Dündar ilk etapta bunu kabul etmişti. 

Ancak daha sonradan özellikle CHP'den yükselen olumsuz sesler üzerine geri adım atmıştı. 

Uğur Dündar'a 5,5 ay kitap okuma cezası! ile ilgili etiketler Binali Yıldırım Uğur Dündar mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.