'Darbe tehdidi altında olduğumuzu zannetmiyorum, ama...'

104 emekli amiralin yayınladığı bildirinin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Hükümet kanadı bu bildirinin açıkça darbe imasında bulunduğunu belirtirken, kimileri de böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylüyor. Tartışmalara dahil olan ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras, ise "Bugün açık bir darbe tehdidi altında olduğumuzu zannetmiyorum, ama 14 Temmuz'da da bunu düşünmüyordum" yorumu ile dikkat çekti.

104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı bildirinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

AK Parti kanadı söz konusu bildirinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtirken, 'açık bir darbe çağrısı' olduğunun altını çiziyor.

Başta CHP olmak üzere bazı kesimler ise bildiriye sahip çıkarak bildiride darbe imasını olmadığını belirtiyor.

"14 TEMMUZ'DA DA BUNU DÜŞÜNMÜYORDUM"

Konuyla ilgili görüşünü Twitter hesabından paylaşan ÖDP eski Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras önemli bir detaya parmak bastı.

Bugün açık bir darbe tehdidi altında olunduğunu düşünmediğini ifade eden Uras, "Ama 14 Temmuz'da da bunu düşünmüyordum, o yüzden daima siyaseti meşru demokratik zeminde tutmaya, bürokrasi icindeki hassasiyetleri kaşımamaya ve demokratik siyasetin alanını genişletmeye, hep beraber özen gösterelim." değerlendirmesinde bulundu.

'Darbe tehdidi altında olduğumuzu zannetmiyorum, ama...'

(Ufuk Uras)

'Darbe tehdidi altında olduğumuzu zannetmiyorum, ama...' ile ilgili etiketler CHP AK Parti Darbe emekli Ufuk Uras amiral bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.