Ufuk Sarıca Kimdir? Beşiktaş'tan neden ayrıldı?

2016 yılında Beşiktaş Sompo Japan'ın başına getirilen Ufuk Sarıca ile yollar ayrıldı. Ufuk Sarıca ile yolların neden ayrıldığı, Ufuk Sarıca'nın hayatı ve sporculuk kariyeri büyük merak konusu. Peki, Beşiktaş, Ufuk Sarıca ile yollarını neden ayırdı? Ufuk Sarıca kimdir? Tüm detaylarıyla haberimizde

2016 yılında büyük hedeflerle Beşiktaş Sompo Japan’ın başına getirilen Ufuk Sarıca ile 2 yılın ardından yollar ayrıldı. Beşiktaş Sompo Japan'ın başına getirilen Ufuk Sarıca ile yolların neden ayrıldığı, Ufuk Sarıca'nın hayatı ve sporculuk kariyeri büyük merak konusu. Peki, Beşiktaş, Ufuk Sarıca ile yollarını neden ayırdı? Ufuk Sarıca kimdir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Ufuk Sarıca Kimdir? Beşiktaş'tan neden ayrıldı?

2016 yılında büyük hedeflerle Beşiktaş Sompo Japan’ın başına getirilen Ufuk Sarıca ile 2 yılın ardından yollar ayrıldı. 

Geride kalan sezonda Avrupa kupalarından istediği başarıyı alamayan ve Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne çeyrek finalde havlu atan Beşiktaş Sompo Japan’da Başkan Fikret Orman, Ufuk Sarıca’nın ve takımın performansından memnun kalmadı. ‘Ya Milli Takım ya da Beşiktaş’ diyen yönetime ‘Milli Takımı bırakamam’ diyen Ufuk Sarıca ile haftalardır süren görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandı. 

Önümüzdeki sezonda garanti kontratı olan Ufuk Sarıca’ya bir miktar verilerek fesih için son imzalar atılacak. Ufuk Sarıca’nın bu görüşmelerde ciddi fedakarlıklar yaptığı gelen bilgiler arasında.

Baş antrenör belirsizliğiyle haftalardır oyalanan siyah-beyazlılar yeni sezon öncesi şu ana kadar hiç transfer yapmadı. 

Kamuoyu tarafından aralarının çok iyi olduğu bilinen Başkan Fikret Orman ve Ufuk Sarıca’nın fesih sürecinde hiç konuşmadıkları süreci Cihat Kumuşoğlu’nun yönettiği son kararı ise Fikret Orman’ın verdiği öğrenildi. 

Beşiktaş Sompo Japan’daki ilk sezonunda takımı finale taşıyan Ufuk Sarıca ile bu şekilde yolların ayrılması sosyal medyada taraftarların tepkisine neden oldu.

Ufuk Sarıca Kimdir? Beşiktaş'tan neden ayrıldı? - Resim : 2

UFUK SARICA KİMDİR?

13 Haziran 1972 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. 

Kısa forvet ve skorer gard pozisyonunda görev yapan eski basketbolcu.Ufuk Sarıca kariyerine 16 yaşında Efes Pilsen‘in altyapısında başladı. 1992 yılında A Takıma yükseldi ve 1996 yılında Türkiye erkek basketbol tarihinin ilk Avrupa Kupası’nı kazandı. Efes Pilsen Koraç Kupası‘nı, finalde İtalyan ekibi Olimpia Milano‘yı yenerek kazandı. 

Daha sonra 1997-1999 yılları arasında 3 kez üst üste Euroleague çeyrek finali oynadı. Ayrıca Efes Pilsen ile 5 kez Türkiye Ligi’ni kazandı. 1999 yılında gençleştirmeye giden Efes Pilsen, Koraç Kupası’nı kazanan Tamer Oyguç, Evliya Çelebioğlu ve Volkan Aydın gibi oyuncularla birlikte Ufuk Sarıca’nın sözleşmelerini uzatmadı. Bu sebeple, Ufuk Sarıca 1999 yılında Ülkerspor ile anlaştı. Ülkerspor ile 2. sezonunda Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı. 

Şampiyonluk yaşamasına rağmen Ufuk Sarıca Kars¸ıyakaHarun Erdenay‘ın arkasında kalmasıyla süresi azaldı ve sezon sonunda takımdan ayrıldı. İlginç bir kararla İsrail ekiplerinden Bnei HaSharon takımıyla anlaştı. İstediği ortamı bulamayan Ufuk Sarıca, kısa bir süreliğine Montepaschi Siena‘ya geçti. 

Daha sonra Türkiye’ye dönerek Pınar Karşıyaka‘ya transfer oldu. Yarım sezon Karşıyaka’da oynadıktan sonra 2002-2003 yılı için Darüşşafaka takımıyla anlaştı. Darüşşafaka’dan sonra Beşiktaş‘a transfer oldu ve 1 sezon sonunda Beşiktaş’tan ayrılarak emekliliğini açıkladı.Uzun bir süre basketbol oynadıktan sonra basketbol koçluğuna başlamıştır. 

Ufuk Sarıca antrenörlük kariyerine 2006-2007 sezonunda Beşiktaş‘ı çalıştıran Murat Didin‘in yardımcılığını yaparak başladı. 2007 yılının Mart ayında Murat Didin’in takımdan ayrılmasıyla sezon sonuna kadar baş antrenör olarak görev yaptı. 2007-2008 sezonunda Beşiktaş’ın başına Ergin Ataman‘ın geçmesiyle tekrar yardımcı antrenörlük görevine getirildi. 2007-2008 sezonu sonunda Ergin Ataman Anadolu Efes‘e geçti ve Ufuk Sarıca’yı yanına aldı. 

2008-2011 sezonları arasında Ergin Ataman‘ın yardımcılığını yaptı ve Ergin Ataman‘ın ayrılmasıyla baş antrenörlüğe yükseldi. Yardımcı antrenör olduğu dönemde 1 kez Türkiye Ligi’ni kazandı. 2011-2012 sezonunda Anadolu Efes’i çalıştıran Sarıca, Türkiye Ligi’nde finale yükseldi ve Ergin Ataman‘ın çalıştırdığı Beşiktaş ile karşılaştı. Seriyi 4-2 kaybederek şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırdı ve Anadolu Efes’teki görevinden ayrıldı. 

17 Temmuz 2012 tarihinde Pınar Karşıyaka ile iki yıllık sözleşme imzaladı. İlk sezonunda herhangi bir şampiyonluk yaşayamasa da Eurochallenge’da final oynadı. İkinci sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanarak büyük bir başarı elde etti ve Karşıyaka taraftarının sevgilisi oldu. 2014-2015 sezonuna Türkiye Süper Kupası’nı kazanarak başladı. 

Euroleague’de Final Four oynayan Fenerbahçe’yi yarı finalde, Euroleague’de çeyrek final oynayan Anadolu Efes’i finalde yenerek 1987 yılından sonra Pınar Karşıyaka’ya Türkiye Ligi Şampiyonluğu’nu getirdi. Ayrıca, 2014 yılından beri Türkiye A Milli Takımı‘nı çalıştıran Ergin Ataman‘ın yardımcılığını yapmaktadır. 

Oyuncu olarak 6 kez Türkiye Ligi’ni, 1 kez ise Koraç Kupası’nı kazanmıştır. Koç olarak ise 1 kez Türkiye Ligi, 1 kez Türkiye Kupası ve 1 kez Türkiye Süper Kupası’nı kazanmıştır. 2016 sezonu için Beşiktaş ile anlaşmıştır. Ocak 2017 yılında Türkiye Millî Basketbol Takımının başına gelmiştir 

SPORCULUK KARİYERİ

1989-99 Efes Pilsen 

1999-01 Ülkerspor 

2001-02 Pınar Karşıyaka 

2002-03 Darü2003-04 Beşiktaş 

BAŞ ANTRENÖRLÜK KARİYERİ

2011-2012 Anadolu Efes 

2012-2016 Pınar Karşıyaka 

2016- Günümüz Beşiktaş Sompo Japan 

BAŞARILARI

Efes Pilsen 

Türkiye Basketbol Ligi (5) : 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1995-96, 1996-97 

Türkiye Kupası (4) : 1993-94, 1995-96, 1996-97, 1997-98 

Cumhurbaşkanlığı Kupası (3) : 1993, 1996, 1998 

Koraç Kupası (1) : 1995-96 

Ufuk Sarıca Kimdir? Beşiktaş'tan neden ayrıldı? - Resim : 3

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, 1920'lerin öncesinde iki ezeli rakibiyle karşılaşmamışsa da Süleymaniye ve İdman Yurdu'nu mağlup etmiş bir takımdı. 1919'da Beşiktaş ve diğer kulüplerin lige katılma isteği Lig Tertip Komitesi tarafından uzun bir süre bekletildikten sonra kabul edilmedi. Pazar günleri de azınlık takımları Pera, Araks, Maccabi, Stella, Strugglers'in yer aldığı Pazar Ligi maçları oynanıyordu.

Şeref Bey, Beşiktaş gibi cuma ligine alınmak istemeyen takımların idarecileriyle İstanbul Türk İdman Birliği Ligi adı altında bir lig kurdu. İlk sezonda Beşiktaş şampiyon olarak tarihindeki ilk şampiyonluğu kazanmış oldu. Sonraki sezon lige katılan 10 takım A Grubu'nda Beşiktaş, Hilâl, Kumkapı, Altınörs ve Türkgücü, B Grubu'nda da Darüşşafaka, Vefa, Üsküdar, Beylerbeyi ve Haliç şeklinde yer aldı. Grubunda bütün maçlarını kazanan Beşiktaş, finalde diğer grubun birincisi Darüşşafaka ile karşı karşıya geldi. 23 Temmuz 1920'de oynanan bu maçı Siyah-Beyazlı takımımız, 2-1 kazanarak bu ligdeki ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Aynı yıl Pazar Ligi'ne de ilk defa katıldı. Genelde azınlık takımlarının bulunduğu ligdeki iki Türk takımı Beşiktaş ve İttihatspor anlaştılar. Beşiktaş, İttihatspor'a iki oyuncusunu verdi. Sezon sonunda İttihatspor şampiyon olurken, Beşiktaş da ikinci oldu ve Millî Mücadele dönemindeki Türk milletine moral verdiler. Sonraki sezon İttihatspor Ermeni sporcular tarafından sahiplenince, ligdeki tek Türk takım Beşiktaş haline geldi. Bir Ermeni, bir Yahudi, üç Rum ekip ve Beşiktaş ile düzenlenen son Pazar Ligi'ndeyse 14 maçta 10 galibiyet 4 beraberlikle şampiyon Beşiktaş oldu.

Cuma ve Pazar liglerinin sona ermesinden sonra Türkiye çapında bir futbol şampiyonası düzenlenmesine karar verildi. Bu şampiyonaya katılacak takımların belirlenmesi için ise İstanbul Ligi kuruldu. Beşiktaş, eleme usulü oynanan 1923-24 sezonunda üç maçı da kazanarak finale çıkıp, Galatasaray ile eşleşti. 22 Ağustos 1924'te oynanan maç tarihteki ilk Beşiktaş-Galatasaray derbisi oldu. Galatasaray'ı finalde Refik Osmanve Edip'in golleriyle 2-0 yenen Beşiktaş, bu ligin ilk şampiyonu oldu. 22 Kasım 1924'te ise Beşiktaş ve Fenerbahçe, bir dostluk maçında tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldiler. Bu maçı Fenerbahçe 4-0 kazandı. İki takım arasındaki ilk karşılaşma ise 1926-27 sezonunda oynandı ve maç 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

1931-32 sezonunda maç hasılatlarının dağıtımı konusunda Galatasaray ve Fenerbahçe, federasyonla anlaşamayarak ligden çekilme kararı aldı. 6 Kasım 1931'de Beşiktaş, Fenerbahçe'yle oynayacağı maç ile sezonu açması gerekirken rakibinin gelmemesi ile maçı hükmen kazandı. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş ikisi hükmen olmak üzere 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak ligi birinci tamamladı ancak maç hasılatları konusunda ezeli rakiplerinin yanında olan Beşiktaş, sorun çözülemeyince devre arasında ligden çekildi.

Beşiktaş, İstanbul Ligi'nde ikinci şampiyonluğunu 1933-34 sezonunda kazandı. Bir sezon sonra Şeref Bey, Çırağan Sarayıbahçesini alıp kulübün malı yapıp, futbol sahası haline getirmişti. İsim olarak "Şeref Stadı" belirlendi ancak daha sonra kavgalar çıkıp asılan tabela indirildi. Kulüp içindeki bu huzursuzluk futbol takımına da yansıdı ve son iki maçtaki puan kayıplarıyla şampiyonluk gitti.

Birkaç sezonluk huzursuzluk döneminden sonra Beşiktaş 1937-38 sezonunda Fenerbahçe ve Güneş SK ile aynı puan aldı. Takımlar aralarında maç yapmayı beklerken Güneş kulübünün baskılarıyla daha önce kullanılmayan "averaj" kuralı ile şampiyonluk Güneş Kulübü'ne verildi. Bu sezondan sonra Beşiktaş İstanbul Ligi'ndeki en iyi dönemini yaşadı. Namağlup üçüncü olan kadrosunu değiştirmeyen Beşiktaş, 5 sezon üst üste şampiyon oldu. Bu sezonlardan üçünü namağlup, ikisini 18 maçta 18 galibiyet ile bitirdi. 1943-44 sezonunda ikinci oldu ancak sonraki iki sezonu yine namağlup olarak şampiyon bitirip "Yenilmez Armada" adını aldılar.[12] Bu dönemde Beşiktaş'ta, Hüsnü SavmanVedii TosuncukHüseyin SaygunŞeref GörkeyEşref BilgiçHakkı YetenŞükrü GülesinKemal GülçelikFaruk Sağnak gibi Türk futbolunun önemli isimleri yer alıyordu.

1946 şampiyonluğu ardında bir üçüncülük, iki ikincilik alan Beşiktaş kadroyu yeniledi. Efsane isimlerinin yanına Nusret ÜlükAli İhsan KarayiğitSüleyman SebaRecep AdanırŞevket Yorulmaz gibi gençleri ekledi ve 1950 ve 1951 yıllarını da şampiyon olarak bititip İstanbul Ligi'nin son iki şampiyonluğunu aldılar.

 

Ufuk Sarıca Kimdir? Beşiktaş'tan neden ayrıldı? ile ilgili etiketler Beşiktaş Ufuk Sarıca kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.