Ufuk Sarıca: Hata yapabiliriz ama asla pes etmeyiz, vazgeçmeyiz

Pınar Karşıyaka'nın yaşayan efsanesi Ufuk Sarıca bugün kariyerinin en önemli maçlarından birine çıkıyor. Takımını FIBA Şampiyonlar Ligi'nde finale taşıyan tecrübeli koç, son şampiyon Burgos'u yenerse kulüp tarihinde bir ilke daha imza atacak.

Pınar Karşıyaka'ya basketbolda "çağ atlatıp" 2014 yılında Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, 2015'te ise 28 yıl sonra lig şampiyonluğunu kazandıran Ufuk Sarıca, İzmir ekibinin THY Euroleague'de mücadele etmesini sağlamıştı.

Yeşil-Kırmızılılar bu akşam San Pablo Burgos'u yenip şampiyon olursa Ufuk Sarıca, tarihi bir başarıya daha imza atacak. 48 yaşındaki Sarıca, Anadolu Efes'e Koraç Kupası'nı kazandıran Aydın Örs ve Beşiktaş'la Eurochallenge, Galatasaray'la EuroCup'ı kazanan Ergin Ataman'dan sonra Avrupa'da şampiyonluk yaşayan üçüncü Türk antrenör olacak.

Maçın basın toplantısında konuşan Ufuk Sarıca, "Hayallerimize ulaşmak için de her şeyi beraber yapıyoruz. Çok mutluyum" dedi.

"Karşımızda iyi bir takım olacak. Oyuncularıma çok güveniyorum, birbirimize güveniyoruz. Geçen sene olduğumuz yerden daha iyiyiz, final oynayacağız ve bunu Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, bu önemli. Takıma bir tane bile oyuncu katmadan yaptık. Özellikle koronavirüs durumu varken bile takıma ekleme yapmadık. Bundan dolayı bütün oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu, benim oyunculuğumda da karakterimde de vardı; savaşmak. Dolayısıyla savaşan ve mücadele eden oyuncularım var. Hata yapabiliriz ama asla pes etmeyiz, vazgeçmeyiz."

Ufuk Sarıca: Hata yapabiliriz ama asla pes etmeyiz, vazgeçmeyiz

Pınar Karşıyaka'nın Avrupa'da adını finale yazdırması tüm Türkiye'yi gururlandırdı. Hem siyaset hem sanat hem de spor camiasından Kaf-Kaf'a binlerce destek mesajı yağdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "FIBA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen temsilcimiz Pınar Karşıyaka’yı tebrik ediyor, kupa yolunda başarılar diliyorum" mesajını paylaştı.

Takımlarına Rusya'da destek veremeyen Karşıyakalılar, evlerinin balkonlarını yeşil-kırmızılı bayraklarla süsleyip finali bekliyor. Karşıyaka'ya Rusya'da destek veren az sayıda taraftarın kaldığı otelde yarı final günü sabahında çıkan yangın korkuya neden olurken, alevler itfaiyenin müdehalesiyle söndürüldü.


TAYLOR VE M'BAYE 2. KUPAYI İSTİYOR

Pınar Karşıyaka'da son 2 sezondur performanslarıyla takımı sırtlayan Tony Taylor ve Amath M'Baye, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 2 yıl sonra şampiyonluk yaşamak istiyor. İkili, Kaf-Kaf'a imza atmadan önce 2018-2019 sezonunda İtalya'nın Virtus Bologna ekibinde yine birlikte forma giyerken Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşadı. Taylor ve M'Baye'nin taşıdığı Bologna o sezon finalde Tenerife'yi 73-61'le geçti.

Ufuk Sarıca: Hata yapabiliriz ama asla pes etmeyiz, vazgeçmeyiz ile ilgili etiketler pınar karşıyaka Ufuk Sarıca FIBA Champions League
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.