UFO'yu görüntüleyen pilot anlattı: Savaş eylemiydi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon geçtiğimiz nisan ayında yıllarca var mı yok mu? tartışmalarına neden olan UFO'lara ait ilk kez görüntü paylaştı. Görüntü 2004 yılında bir savaş pilotu tarafından görüntülenmişti. Şu an emekli bir pilot olan David Fravor sadece UFO'yu kaydetmekle kalmamış ona kilitlenmişti. Bu olaydan tam 16 yıl sonra konuşan Fravor o anları anlattı. UFO'nun bir savaş eyleminde bulunduğunu belirten emekli pilot, cismin kesinlikle bilinmeyen bir teknolojisi olduğunu söyledi.

UFO yani Unidentified Flying Objects. Türkçe'ye çevirirsek Tanımlanamayan Uçan Cisim.

Bu konuda günümüze kadar birçok görüntü, görgü tanıklığı ve iddia ortaya atıldı.

Ne var ki, başta ABD olmak üzere bu konuda devletler hep ketum oldu ve iddiaları da ya suskunlukla ya da yalanlayarak geçiştirdi.

Aralarında bilim insanlarının da olduğu etkili ve yetkili kesimlerce insanların hayal dünyasında kurguladıkları bir şeymiş gibi sunulmaya çalışılırken, bazı sahtekarların kısa yoldan ünlü olma isteği ile yaptıkları sözde UFO çekimleri de bu algıya zemin hazırladı. 

Ancak tüm bunlara rağmen bir fenomen haline gelen UFO'larla ilgili Nisan 2020'de ilk kez resmi bir kurumdan hem de videolu doğrulama geldi.

ABD Donanmasına bağlı uçaklar tarafından 2004 yılında çekilen ve ilk kez Nisan 2020'de bizzat Pentagon tarafından yayınlanan videoda havada hızla ilerleyen ve daire şeklinde görünen cisim büyük heyecan yaratmıştı.

İşte tanımlanamayan o cismi görüntüleyen emekli pilot David Fravor, o ana ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

18 yıl ABD Donanması'nda görev yapan David Fravor, YouTuber ve MIT araştırmacısı Lex Fridman ile ilgili yaptığı röportajda UFO'nun davranışı için 'savaş eylemi' nitelendirmesinde bulundu. Ve Fravor'a göre karşılaştığı cisim çok ileri bir teknoloji ürünü ve dünyadaki herhangi bir teknoloji ile de benzerliği yok. 

UFO İLE NASIL KARŞILAŞTI?

Fravor, olayın rutin bir görev sırasında yaşandığını anlattı. Gizemli bir nesnenin Kaliforniya kıyılarında manevralar yaptığını gördüğünü söyleyen Fravor, "Bu normalde anlatılan 'gökyüzünde ışıklar gördüm ve gitti' gibi bir olay değil. Bunu kristal berraklığında bir günde dört eğitimli gözlemci ile izledik." diye konuştu.

Donanmanın gizemli bir uçağı gözlemlemek için emir aldığını söyleyen emekli pilot, gözlem için savaş uçakları gönderdiğini ifade etti. 

Fravor, nesnenin aniden 80.000 fit yükseklikte göründüğünü, denize doğru indiğini, aniden durduğunu ve ardından yaklaşık 20.000 fite çıktığını kaydetti.

Fravor, "Onunla karşılaşacağım ve muhtemelen yarım mil uzaktayım ve burnuma doğru geliyor... Yarım saniyeden daha kısa bir süre içinde 12.000 fit hızla hızlanıp yok oluyor. Arka koltuğumdaki adama 'Ahbap, seni bilmiyorum ama oldukça tuhaf hissediyorum' dediğimi hatırlıyorum.' İfadelerini kullandı.

Nesnenin meslektaşı Chad Underwood'un radarında başarıyla kaydedildiğini gördüğünü belirten Fravor, inişten sonra ekip olarak görüntüleri izlediklerinde bir noktada 'radarların sıkıştığını' fark ettiğini söylüyor ve bu eylemin askeri terminolojide 'bir savaş eylemi' sayıldığını vurguladı:

 "Başka bir platformu aktif olarak karıştırdığınızda, evet, bu teknik olarak bir savaş eylemidir' 

UFO'yu görüntüleyen pilot anlattı: Savaş eylemiydi ile ilgili etiketler UFO Pentagon Pilot david fravor donanma

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.