UEFA'dan asker selamı kararı!

UEFA, A Milli Futbol Takımı futbolcularının EURO 2020 elemelerinde Fransa maçında asker selamı vererek gol sevinci yaşamaları sonrası yaptığı soruşturmada cezaya gerek görmedi.

EURO 2020 elemelerinde Türkiye’nin Fransa ile oynadığı maçta futbolcuların verdiği asker selamına soruşturma açan UEFA, incelemesini tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Twitter hesabı üzerinden UEFA'nın 'asker selamı' için Türkiye'ye kınama ve para acezası verdiğini duyurdu. 

Erdem, paylaşımında; "UEFA'dan asker selamına, kınama ve para cezası var, A Milli Futbol Takımı'nın önü açık. 11.12.2019 çarşamba günü TFF olarak İsviçre-Cenevre'de sözlü savunmamızı yaptık ve asker selamının milli duygularımızın gol sevinciyle buluşması olduğunu söyledik. milletimizin duygularını paylaştık." ifadelerini kullandı.

İsmail Erdem'in paylaşımı şu şekilde:

UEFA'dan asker selamı kararı!

ASKER SELAMINA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

UEFA, Türkiye’nin Fransa ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada asker selamı ile yaptığı gol sevinci hakkında soruşturma başlatmıştı. UEFA’dan yapılan açıklamada, A Milli Futbol Takımı’nda forma giyen futbolcuların 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Arnavutluk ve Fransa ile oynadıkları maçlarda olası siyasi provokasyon içeren davranışlar sergilediği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na disiplin soruşturması başlatıldığı belirtilmişti.

Yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak bir müfettiş atandığı belirtilirken, “Türk oyuncuların, Fransa maçındaki potansiyel politik ve provokatif hareketi nedeniyle bir müfettiş görevlendirilmiştir. İncelemenin sonucunda bilgi paylaşılacaktır” denilmişti.

 

 

UEFA'dan asker selamı kararı! ile ilgili etiketler UEFA EURO 2020 A milli futbol takımı Türkiye Futbol Federasyonu asker selamı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.