Ucuz etlerin hangi marketlerden satılacağı belli oldu?

Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uygun fiyatlı kırmızı etin, en geniş tüketici kitlesine ulaştırılması amacıyla Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasının hedeflendiği belirtilerek, bu kapsamda yapılan duyuruya sekiz firmanın başvurduğu ifade edildi. Peki, ucuz et hangi marketlerde satılacak? A101'de, BİM'de ucuz et satılacak mı? Detaylar haberimizde...

Bu duyuru kapsamında 31 Ekim 2017 akşamı saat 17.00'ye kadar 8 firma Kurumumuza müracaatta bulunmuştur. Kurumumuzca oluşturulan komisyon tarafından bu 8 firmanın başvurusu değerlendirilmiştir. Açıklamada, "Firmalar; 81 ildeki bütün marketlerinde, Kurumumuzdan aldıkları dana karkas etlerden ürettikleri kıymayı 29 liradan ve kuşbaşını 31 liradan taze olarak satışa sunacaklardır" denildi. Peki, ucuz et hangi marketlerde satılacak? A101'de, BİM'de ucuz et satılacak mı? Detaylar haberimizde...

4_4
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın ilgili kuruluşu olan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın et ihtiyaçlarını uygun fiyatla karşılayabilmeleri için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu çalışmalarımızdaki öncelikli hedefimiz, uygun fiyatlı kırmızı etin, en geniş tüketici kitlesine ulaştırılmasıdır. Bu maksatla Türkiye'nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılması hedeflenmiştir. Bilindiği üzere bu kapsamda üç gün önce, KDV dâhil kıymayı 29,00 TL/Kg ve kuşbaşını 31,00 TL/Kg fiyatlarla Türkiye'nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satışı yapılacağıyla ilgili duyurumuz web sayfamızdan yayınlanmıştır.

2_3

Bu duyuru kapsamında 31 Ekim 2017 akşamı saat 17.00'ye kadar 8 firma Kurumumuza müracaatta bulunmuştur. Kurumumuzca oluşturulan komisyon tarafından bu 8 firmanın başvurusu değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde A101 ve BİM firmalarının başvurularının, belirlediğimiz kriterlere uygun olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu iki firmayla sözleşmeler imzalanmıştır. Sözleşme gereği, bu firmalara Kurumumuzdan karkas et sevkiyat işlemlerine başlanmıştır. Bu karkas etler, firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilip en kısa sürede yarımşar kilogramlık MAP ambalajlı şekilde satışa sunulacaktır. Firmalar; 81 ildeki bütün marketlerinde, Kurumumuzdan aldıkları dana karkas etlerden ürettikleri kıymayı 29 liradan ve kuşbaşını 31 liradan taze olarak satışa sunacaklardır. Bu ürünlerin şoklanmış veya don olarak satışı yapılmayacaktır.

et_1

Söz konusu marketler, sözleşme kapsamında belirtilen fiyatların ve ürünlerin dışında taze kıyma ve kuşbaşı satışı yapmayacaktır. Vatandaşlarımıza uygun fiyatlı et temin edilmesi yönündeki çalışmalarımız devam edecektir."

A101 TARİHÇE

101, ilk marketini 28 Nisan 2008 tarihinde açmıştır. ‘’Hard discount” konseptinde işletilen A101, 2008 yılından bu yana müşterilerine düşük fiyatlarla kaliteli gıda ve tüketim ürünleri sunmaktadır ve sloganı “Harca Harca Bitmez”dir. A101 operasyonu Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kıraç, Konya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Trakya, Tuzla bölge depo-ofisleri ve İstanbul’da bulunan Merkez Ofis tarafından yürütülmektedir. A101, Türkiye’nin ikinci en büyük hard discount markası olma hedefini beklenilenden çok daha kısa bir sürede gerçekleşmiştir ve 81 ilde var olan ilk ve tek market zincir konumuna gelmiştir. A101 olarak, 2009 yılında “Türkiye’de en fazla marka tesciline sahip ulusal firma” ödülünü alırken, Private Label olarak adlandırdığımız kendi market markalarımıza çok önem vermekteyiz. A101 raflarındaki Private Label ürünler, toplam ürünlerin yüzde 40’ını oluşturmaktadır. Mevcut personel sayımız yaklaşık 18 bin kişidir ve her açtığımız mağaza ile minimum dört kişiye istihdam sağlayarak, ülkemizin ekonomisine büyük katkıda bulunmaya devam ediyoruz. A101 market zinciri olarak, halihazırda kullanmakta olduğumuz tüm kaynakların yenilenebilir ve çevreye az zararlı olmasına büyük hassasiyet göstermekteyiz.

BİM TARİHÇE

Kilometre Taşları;

1995 BİM 21 mağaza ile hizmet vermeye başladı.

1997 Türkiye'nin ilk özel marka (private label) ürünü olan Dost Süt, tüketicinin beğenisine sunuldu. 100. mağaza hizmete açıldı.

2001 BİM ekonomik krize karşın 87 mağaza daha açtı.

2002 Kredi kartıyla satışlar başladı.

2003 Net satışlar 1 milyar TL'yi geçti.

2004 1.000. mağazanın açılışı gerçekleşti.

2005 BİM’in hisselerinin %44,12’si halka arz edildi.

2008 BİM 551 yeni mağaza açılışı ile mağaza sayısını 2.285'e çıkardı. Ciroda yüzde 42'lik büyüme sağlandı.

2009 Fas’ta açılan mağazalarla ilk yurtdışı operasyonuna başladı.

2010 BİM, 6.574.000 TL ciro ile sektör liderliğine ulaştı.

2011 8 milyar TL’yi geçen cirosuyla, Türkiye gıda perakende pazarındaki bir numaralı pozisyonunu pekiştirdi.

2012 BİMcell hizmete sunuldu.

2013 Mısır’da ilk BİM mağazaları açıldı.

2014 Bimcell'de 1 milyon abone sayısına ulaşıldı.

2015 Yeni bir perakende konsepti olan FİLE açıldı.

2016 20 Milyar TL’yi geçen cirosuyla ve çift haneli büyüme hızıyla Türkiye gıda perakende sektöründe bir numaralı pozisyonunu pekiştirdi.

Ucuz etlerin hangi marketlerden satılacağı belli oldu? ile ilgili etiketler A101 BİM kıyma kuşbaşı ucuz et
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.