Ucuz et satışı başladı... Kasap ile Et ve Süt kurumu aslındaki fiyat farkı ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Et ve Süt Kurumu ve Tarım Kredi marketleri aracılığıyla Ramazan boyunca etin ucuza satılacağını söyledi. Ucuz et satışının başlaması ile birlikte kasaplar ile ile Et ve Süt Kurumu mağazalarındaki fiyat farkı merak konusu oldu.

Hem Et ve Süt Kurumu hem de Tarım Kredi mağazalarında Ramazan boyunca ucuz et satışı başladı. Et fiyatları etiketlerine yansıyan artışa böyle önlem geldi. Peki kasaplarla, Et ve Süt Kurumu fiyatları arasındaki fark ne?

CNN Türk'te yer alan habere göre kasaplardaki rakamlara bakıldığında dana pirzola 255 TL'ye satılıyor. Et ve Süt Kurumu'nda ise pirzolaya 152 TL ödeme yapılıyor. Dana kıyma da kasapta 160 TL'ye etiketlenirken, Et ve Süt Kurumu'nda bu rakam 83 TL. Yani Et ve Süt Kurumunda sığır kıyma kasaptaki fiyatın yarısına satılıyor. Tavuk ürünlerine bakıldığında tavuk but kasapta 49 TL, Et ve Süt Kurumu'nda 28 TL. Tavuk fileto da 83 TL'ye kasapta, 44 buçuk TL'ye de Et ve Süt Kurumu'nda etiketleniyor. Ve işlenmiş et ürünleri... Orada da sucuk kasapta 150 TL, Et ve Süt Kurumu'nda 95 TL'ye satılıyor.

Ucuz et satışı başladı... Kasap ile Et ve Süt kurumu aslındaki fiyat farkı ne kadar?

Et ve Süt Kurumu'ndaki satışlara ilgi yoğundu. Alanlar da fiyatlardan memnun kaldı.

Ucuz et satışı başladı... Kasap ile Et ve Süt kurumu aslındaki fiyat farkı ne kadar? ile ilgili etiketler Et ve Süt Kurumu et fiyatı kasap
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.