Uçuk nasıl geçer? Uçuk neden olur? Evde doğal yöntemler!

Bulaşıcı bir rahatsızlık şeklinde baş gösteren uçuk, ağırlıklı olarak ağız kısmında yahut dudak bölgesinde oluşum gösteren ve hem kısa hem de uzun süreli yaşanabilen bir sağlık problemi olarak adlandırılır. Peki, Uçuk nasıl geçer? Uçuk neden olur? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Uçuk genellikle dudak ve ağız çevresinde önce kaşıntı ardından iltihaplanarak şişen kabarcık şeklinde meydana gelir. Aşırı derece de ağrıya sebep olan, görüntü açısından da kişiyi oldukça rahatsız eden uçuk virüslerin neden olduğu yaygın bir enfeksiyon olarak bilinir ve günlük hayatı olumsuz şekilde etkileyebilir. Birçok kişi uçuğun nasıl geçeceğini araştırıyor. Peki, Uçuk nasıl geçer? Uçuk neden olur? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Uçuk nasıl geçer? Uçuk neden olur? Evde doğal yöntemler!

UÇUK NASIL GEÇER?

Uçuğun geçmesi için, stresli ortamlardan uzak durmak, stresi azaltacak yaşamsal nlemler almak, günlük düzenli olarak uyumak, dinlenme olanağı yaratmak, yakın temastan ve ortak eşya kullanımından uzak durmak uçuğun ortaya çıkma sıklığını azaltabilir. Bir de karıncalanma, kızarma, kaşınma gibi uçuk belirtileri hissedildiğinde çıkmaz antiviral bir uçuk kremi sürerek daha baştan önlemek mümkün hale gelebilir.

Bazı besinlerin içerisinde lisin denilen ve uçukla savaşmaya yardımcı olan bir amino asit bulunur. Süt, balık, et, baklagiller gibi besinler lisin içerir. Bu besinlerin tüketilmesi de uçuğun önüne geçebilir.

UÇUK NEDEN OLUR?

Uçuk çıkması toplumda strese, üzüntüye ya da soğuk algınlığı gibi sebeplere bağlanır. Bu sebepler doğrudur ancak asıl sebep kişinin çocuk yaştayken uçuk virüsü kapmış olmasıdır. Stres, üzüntü ve soğuk algınlığı gibi haller bu virüsün harekete geçmesine yardımcı olur.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Buz, virüsün göstereceği etkiyi azaltır. Uçuk öncesinde kaşıntı ve kızarma gibi belirtiler meydana gelir. Bu esnada buz koymak hem virüsün etkisini azaltır hem de kişin ağrısını geçirmeye yardımcı olur.
Yeşil Ceviz kabuğunu iyice ezip krem şeklinde uçuk üzerine sürdüğünü zaman uçuğun geçme süresi kısalacaktır.
Ceviz yapraklarının yeşilken suyu çıkana kadar ezip uçuğa sürmek uçuğun geçme süresini hızlandırır.
Sarımsak ile uçuk üzerine sık sık bastırmadan masaj yapın ve suyunun her yere dağıldığından emin olun. Bunu sıkça uygulayın ve uçuğunuzun iyileşmeye başladığını göreceksiniz.
Meşe ağacının ve ceviz ağacının yapraklarını ezip uçuk olan bölgeye kompres yapmak tedavi edici etki gösterir.
Uçuğun üzerine bir siyah çay poşeti koyun ve bir kaç dakika boyunca nazikçe ovalayın. Bu, ağrıyı azaltacak ve kabarıklığın iyileşmesine yardımcı olacaktır.
Sirkeye pamuk batırıp uçuk üzerinde tutmak iyileşmesine yardımcı olacaktır.
Limon yağına batırılmış pamukla uçuk olan bölgeyi silmek iyi gelecektir.

 

Uçuk nasıl geçer? Uçuk neden olur? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler Hastane doktor 2019 hastalık Virüs uçuk virüsü hasta doğal yöntemler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.