Üçü bir oldu aynı dili konuştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın merkezi yönetim brüt borç stoku rakamlarını açıklamasından sonra, CHP ve İYİ Parti'nin ardından Davutoğlu'nun kuruculuğunu üstlendiği Gelecek Partisi de aynı ağızdan açıklamalar yayınlamaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün İstanbul Dolmabahçe’de gerçekleştirilen yıllık değerlendirme toplantısında, hazinenin merkezi yönetim borç stokunun 1 trilyon 328,8 milyar lira olduğunu açıklamıştı. 

Ekonomik göstergelerin pozitif büyümeyi gösterdiği dönemlerde dahi muhalefetin sık sık hedefi haline gelen Bakan Albayrak, yeni bir algı operasyonuyla karşı karşıya kaldı.

AYNI AĞIZDAN AÇIKLAMALAR

Hükümetin ekonomi paketlerini art arda açıklayan ve pozitif ivmelenmenin sahibi Bakan Albayrak'a ve ekonomik programı muhalefet tarafından daha önce de birçok kere eleştirilmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı bir açıklamda, ''Her bir saatte Türkiye Cumhuriyeti’nin ödediği faiz 2 milyon dolar. Saat başı 2 milyon dolar faiz ödeyen bir ülkenin ekonomik krizden kurtulma şansı var mı? Ne oldu da 17 yılın sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, saat başına 2 milyon dolar faiz ödemek zorunda kaldı? Nereye? Londra’daki bir avuç tefeciye.'' ifadelerini kullanarak Bakan Albayrak'ı hedef almıştı. Bir süre gündemi meşgul eden asılsız iddialar yerini farklı spekülasyonlara bırakmıştı.

Benzer iddiaları İYİ Parti lideri Meral Akşener de kullanmış,“O damat var ya o damat...”  ile başlayan sözleriyle Bakan Albayrak'ı hedef almıştı.

GELECEK PARTİSİ DE ARALARINA KATILDI

Bakan Albayrak'ın dün açıkladığı rakamların ardından, ucuz bir matematik hesabına girişen Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını sürdürdüğü Gelecek Partisi, resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

'Bakın burası çok önemli' başlığıyla ilgi çekmek isteyen Davutoğlu'nun ekibi, muhalefet liderleriyle aynı çizgide bir siyasi dil kullarak Hazine ve Maliye Bakanı'nı düşünmeden eleştirenler kervanına katıldı. 

Üçü bir oldu aynı dili konuştu!

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.