Farklı tasarımlara hasret kalmışız: Uçtan uca ekranlı Nubia Z50 Ultra duyuruldu

Uzun zamandır akıllı telefon dünyasında farklı tasarımlar ve dikkat çekici görünüşte modellere pek rastlamıyoruz. Fakat Nubia bu durumu yıkıyor. Yeni tanıtılan Nubia Z50 Ultra çerçevesiz tasarımı, ekran altına gömülü ön kamerası ve tasarımıyla gerçekten çok dikkat çekici.

Çinli teknoloji şirketlerinden ZTE çatısı altında faliyetlerini sürdüren Nubia, yeni telefonu Z50 Ultra'yı resmen duyurdu. Üst düzey teknik özellik ve donanımlara sahip olan bu akıllı telefonu rakiplerinden ayıran önemli farkları var.

Nubia Z50 Ultra'da ekran altına gömülü olarak gelen bir ön kamera mevcut. Bu sayede telefonda uçtan uça gerçek bir çerçevesiz ekran kullanılmış.

NUBIA Z50 TEKNİK ÖZELLİKLER

Nubia Z50 Ultra, 6,8 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızına sahip bir kavisli AMOLED ekrana sahip. Çok çok ince bir çerçeveye sahiop olan bu ekrandaki kavistler, var olan çerçevelerin de neredeyse yokmuş gibi görünmesine yardımcı oluyor.

Ekranın altında gömülü bir şekilde karşımıza çıkan selfie kamerası, tüm ekranı kullanabilme imkanı sunuyor. Ekran altına gömülü olanm bu kamera 16 MP çözünürlük sunuyor ve kameranın üstünü örten ekran alanı özel bir işlemci ile yönetiliyor.

Farklı tasarımlara hasret kalmışız: Uçtan uca ekranlı Nubia Z50 Ultra duyuruldu

İşlemci tarafında Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 2'den güç aldığını ve 16 GB RAM ile birlitke 1 TB'a kadar depolama alanı sunulduğunu görüyoruz. Android 13 tabanlı MyOS 13 arayüzü ile çalışan Z50 Ultra'nın 5.000 mAh kapasiteli bataryası, 80W hızlı şarj desteği ile geliyor.

Telefonda özel bir soğutma sistemi de var. Bunun yanında cihazın arka kısmında özel bir cam bulunuyor ve bu cam, telefonun tablo gibi görünmesine imkan tanıyacak.

Kamera özelliklerine bakacak olursak: Sony IMX787 sensör içeren 64 MP çözünürlüklü ana kamera, 50 MP çözünürlük sunan ultra geniş açılı kamera ve 50 MP çözünürlük sunan telefoto kamera ile eşleştirilmiş durumda. Kamera kurulumu, yapay zeka ile de destekleniyor.

Telefonun Türkiye'de resmi olarak satışa çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor.

NUBIA Z50 ULTRA FİYATLARI

  • 8 GB + 256 GB 575 dolar
  • 12 GB + 256 GB 620 dolar
  • 12 GB + 512 GB 680 dolar
  • 12 GB + 512 GB (Özel Tasarım) 720 dolar
  • 16 GB + 1 TB 865 dolar
Farklı tasarımlara hasret kalmışız: Uçtan uca ekranlı Nubia Z50 Ultra duyuruldu ile ilgili etiketler telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.